ΚΥΠΡΟΣ

Ο «αέρας» του ΑΠΟΕΛ και η πηγή έμπνευσης

Ο «αέρας» του ΑΠΟΕΛ και η πηγή έμπνευσης

Με τον «αέρα» της κορυφής θα πάει στο ντέρμπι με την Ομόνοια ο ΑΠΟΕΛ. Το συγκρότημα του Τόρστεν Φινκ βρίσκεται σε άριστη ψυχολογική κατάσταση και θα επιδιώξει να κάνει άλλο ένα βήμα προς τον τίτλο, απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλο.

Είναι ένα παιχνίδι άκρως σημαντικό για τον ΑΠΟΕΛ που θέλει να κερδίσει και να πάρει απίστευτη δυναμική για τα πλέι οφ. Σε ότι αφορά το πλάνο που θα παρατάξει ο Γερμανός κόουτς, αναμένεται να είναι με μια αλλαγή σε σχέση με το ντέρμπι κόντρα στον Απόλλωνα.

Ο τιμωρημένος Κακά (δέχθηκε κόκκινη κάρτα) θα μείνει εκτός με τον Καρλάο, που είναι πανέτοιμος, να παίρνει τη θέση του. Πάρντο, Σέρτζιο, Ρίισε, Αμορίν, Μοράις, Λάνινγκ, Ντε Βινσέντι, Χαραλαμπίδης, Εφραίμ και Τζιμπούρ, θα είναι εκτός απροόπτου οι υπόλοιποι δέκα.

Τα προβλήματα τραυματισμών δεν σταματούν για τον ΑΠΟΕΛ και είναι κάτι που προβληματίζει. Μαντούκα και Βινίσιους αναχωρούν για το Μόναχο, όπου θα εξεταστούν και θα πάρουν γνωμάτευση από Γερμανό γιατρό. Ο Νεκτάριος Αλεξάνδρου αποχώρησε από την προπόνηση και είναι αμφίβολος για το ντέρμπι. Ο Στάθης Αλωνεύτης ακολουθεί φυσιοθεραπεία, ενώ Ιωάννου και Κίσσας ακολουθούν ατομικό πρόγραμμα.

Κτίζει σερί απέναντι στην Ομόνοια

Από τις 6 Απριλίου του 2013, όταν ο ΑΠΟΕΛ ηττήθηκε από την Ομόνοια με 3-0, δεν έχει γνωρίσει ξανά την ήττα απέναντι στους «πράσινους». Στα εννέα τελευταία παιχνίδια ανάμεσα στις δύο ομάδες, τέσσερις νίκες μετρά ο ΑΠΟΕΛ, μια η Ομόνοια και τέσσερα ματς έληξαν ισόπαλα. Θέλει να συνεχίσει το αήττητο σερί του σε ένα άκρως σημαντικό παιχνίδι.

Συνέχεια με απογευματινή

Η προετοιμασία του ΑΠΟΕΛ συνεχίζεται σήμερα με απογευματινή προπόνηση. Ο Φινκ θα δοκιμάσει κάποια πράγματα ενώ αύριο ολοκληρώνεται η προετοιμασία της ομάδας.

Είναι πηγή έμπνευσης ο Μαντούκα

Ο Γκουστάβο Μαντούκα στάθηκε άτυχος και εκεί που μετρούσε αντίστροφα για να επιστρέψει στην ενεργό δράση, ένιωσε και πάλι ενοχλήσεις. Θα ταξιδέψει εκ νέου στο Μόναχο για να περάσει από εξετάσεις. Ο Γκουστάβο περιμένει με αγωνία τα αποτελέσματα του γιατρού αλλά δεν το βάζει κάτω. Είναι αισιόδοξος πως το συντομότερο θα είναι σε θέση να ενισχύσει τις προσπάθειες του ΑΠΟΕΛ και να πατήσει γήπεδο στα πλέι οφ.

Ο Μαντούκα είναι πεισμωμένος και αποτελεί πηγή έμπνευσης για τους συμπαίκτες του. Η απουσία του είναι μεγάλη και σημαντική αλλά όλοι στον ΑΠΟΕΛ είναι στο πλευρό του και θέλει να του αφιερώσουν τον φετινό τίτλο.

Το μήνυμα Χ. Προύντζου

Ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας του ΑΠΟΕΛ, Χαράλαμπος Προύντζος, σχολίασε το πρόστιμο που επέβαλε η UEFA για άναμμα φωτοβολίδων στο ματς με τον Άγιαξ και τόνισε πως ακόμα 13.000 είναι πεταμένα. Παράλληλα, ο κύριος Προύντζος αναφέρθηκε και στο ντέρμπι με την Ομόνοια:

«Αντιμετωπίζουμε το παιχνίδι σαν ντέρμπι κορυφής. Η Ομόνοια είναι πάντα Ομόνοια. Θέλω να στείλω μήνυμα αθλητοπρέπειας και κόσμιας συμπεριφοράς. Είναι γιορτή για το κυπριακό ποδόσφαιρο».

Ο παλμός από το πέταλο

Τα 2285 εισιτήρια που έχουν δοθεί στον ΑΠΟΕΛ είναι λίγα για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες της ομάδας. Η διοίκηση επέλεξε να παραχωρήσει σημαντικό αριθμό εισιτηρίων στους οργανωμένους, σε μια προσπάθεια να έχει παλμό το πέταλο. Ο κόσμος «ζεσταίνεται» και περιμένει πως και πως το μεγάλο παιχνίδι του Σαββάτου.

Στέλιος Δημοσθένους

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το Ισραήλ πιθανόν θα προτείνει στη Χαμάς συμφωνία για την απελευθέρωση 20 ομήρων

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο



Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Η Κύπρος εισέρχεται και επίσημα πλέον στην προεκλογική εκστρατεία για τις διπλές εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top