ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δημιουργία τεχνικής επιτροπής Υπ. Παιδείας – ΠΟΦΕΝ για συζήτηση αιτημάτων φοιτητών

Δημιουργία τεχνικής επιτροπής Υπ. Παιδείας – ΠΟΦΕΝ για συζήτηση αιτημάτων φοιτητών

Τεχνική Επιτροπή για να μελετήσει τα αιτήματα των φοιτητών, αποφασίστηκε όπως συσταθεί κατά τη διάρκεια σημερινής συνάντησης του Υπουργείου Παιδείας με την ΠΟΦΕΝ.


Το Υπουργείο Παιδείας σε ανακοίνωσή του ύστερα από τη συνάντηση, διασαφηνίζει εκ νέου ότι είναι πρόθυμο να συζητήσει αλλαγή κριτηρίων παροχής της φοιτητικής χορηγίας και των φοιτητικών επιδομάτων, όπου αυτό είναι δυνατό.

Ως προϋπόθεση θέτει όπως τα προτεινόμενα προς συζήτηση κριτήρια, να στοχεύουν στην ενίσχυση των φοιτητών που προέρχονται από τα ασθενέστερα οικονομικά στρώματα του λαού με στόχο τη σμίκρυνση της οικονομικής ανισοσκέλειας. 
 
Το Υπουργείο αναφέρει επίσης ότι στη συνάντηση τέθηκαν οι προβληματισμοί των φοιτητών για τα θέματα που τους απασχολούν και αποφασίστηκε όπως δημιουργηθεί τεχνική επιτροπή που θα αποτελείται από Λειτουργούς του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και  εκπροσώπους της ΠΟΦΕΝ για διεξοδική μελέτη των αιτημάτων των φοιτητών. Ο διάλογος μεταξύ των δύο μερών θα αρχίσει άμεσα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top