ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΕΜΕΣΟΣ: «Γροθιά» στο στομάχι τα λόγια της χαροκαμένης μάνας του Βασιλάκη – «Ήθελα να περάσω το μήνυμα στους γονείς» - VIDEO

ΛΕΜΕΣΟΣ: «Γροθιά» στο στομάχι τα λόγια της χαροκαμένης μάνας του Βασιλάκη – «Ήθελα να περάσω το μήνυμα στους γονείς» - VIDEO

Γροθιά στο στομάχι του συστήματος υγείας στην Κύπρο είναι τα λόγια της μητέρας του παιδιού με ειδικές ανάγκες που έχασε τη ζωή του την Παρασκευή 08/02 λόγω καθυστέρησης στη διάγνωσή του με άμεσο συνεπακόλουθο την καθυστέρηση χορήγησης κατάλληλης φαρμακευτικής αγωγής.

Επιμέλεια: Μιχάλης Μενελάου

Μιλώντας στην τηλεόραση του Omega και συγκεκριμένα στη μεσημβρινή εκπομπή «Ενημέρωση Τώρα», η Πανδώρα Νικολαΐδου, μητέρα του μικρού Βασίλη, ανέφερε πως «το μεγάλο μας παράπονο είναι πως άργησε πάρα πολύ η διάγνωση του μωρού».

Με τρεμάμενη φωνή η μητέρα του παιδιού ανέφερε πως είναι ανεπίτρεπτο κρατικό νοσηλευτήριο να κάνει αναλύσεις αίματος και να δίνει την απάντηση, την οποία ζήτησε ο γιατρός να είναι κατεπείγον, μετά από οκτώ μέρες.

Η κυρία Νικολαΐδου τόνισε πως «δεν έχουμε πρόβλημα με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, ήταν πάρα πολύ καλοί μαζί μας. Αλλά δεν είχαν τα εργαλεία να δουλέψουν». Το χημείο είναι το πιο σημαντικό εργαλείο του νοσοκομείου, είπε η μητέρα του νεαρού.

Η μητέρα του Βασίλη, επανέλαβε πως η καθυστέρηση διάγνωσης ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα καθώς ο μικρός έπρεπε να λάβει άμεσα φαρμακευτική αγωγή

Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του «οι γιατροί του χορήγησαν τα πάντα, ό,τι εργαλείο είχαν τον χρησιμοποιήσαν» είπε η κυρία Νικολαΐδου.

Παράλληλα η κα Νικολαΐδου ανέφερε πως «δεν θεωρώ τον υπουργό υπαίτιο αλλά το υπουργείο υγείας το σύστημα μας», ενώ κληθείσα να σχολιάσει τα επόμενα της βήματα, η μητέρα του παιδιού είπε πως δεν έχει ακόμη αποφασίσει.

«Ήθελα να περάσω το μήνυμα στους γονείς να προσέχουν. Δεν θέλω να πανικοβάλω τον κόσμο και να χάσει την εμπιστοσύνη του στα νοσοκομεία», κατέληξε η κυρία Νικολαΐδου.

Αξίζει να σημειωθεί πως το ThemaOnline επικοινώνησε την Παρασκευή 08/02 με το υπουργείο για να λάβει επίσημη θέση σε σχέση με όσα προσάπτονται στον υπουργό, αλλά και στα δημόσια νοσηλευτήρια, ωστόσο δεν κατέστη δυνατόν.

Πληροφορηθήκαμε από αρμόδια πηγή, ωστόσο, ότι ήδη από πλευράς Υπουργείου άρχισε να διερευνάται η υπόθεση με αφορμή τις καταγγελίες της μητέρας του Βασιλάκη.

Δείτε το βίντεο:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Έπιασε «λαβράκι» η ΥΚΑΝ: Ανέκοψαν 18χρονο για έλεγχο στη Μέσα Γειτονιά και βρήκαν στην κατοχή του ναρκωτικά και χρήματα

Πυρκαγιά στην Πάφο: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top