ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Καλπάζει προς τη σωτηρία η Πάφος! Νέο «τρίποντο» με… μπόλικο άγχος στο φινάλε

Καλπάζει προς τη σωτηρία η Πάφος! Νέο «τρίποντο» με… μπόλικο άγχος στο φινάλε

Συνεχίζει να… καλπάζει η Πάφος μετά την τιμωρία της, αφού το βράδυ της Δευτέρας (11/02) κέρδισε τον Ερμή Αραδίππου στο «Στέλιος Κυριακίδης» με 2-1 και πήρε νέα βαθιά βαθμολογική ανάσα, ανεβαίνοντας πλέον στην 9η θέση της βαθμολογίας με 17 πόντους!

Τα γκολ για την ομάδα του Κόπιτς που προηγήθηκε με 2-0, σημείωσε ο εκπληκτικός Νέμετς, ενώ για τον Ερμή που δέχθηκε νέα ήττα και παραμένει καθηλωμένος στον πυθμένα της βαθμολογίας με μόλις εννέα πόντους, σκόραρε ο Μαύρου.

Ήταν το τρίτο συνεχόμενο «τρίποντο» για την Πάφο, η οποία έχασε κλασικές ευκαιρίες για να πετύχει τουλάχιστον ακόμη ένα γκολ πριν το 2-1, για να «κλειδώσει» τους τρεις βαθμούς χωρίς άγχος και πίεση στο φινάλε, όπου ο Ερμής τα έδωσε όλα για την ισοφάριση.

Α΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Το πρώτο μέρος ήταν ισορροπημένο και κύλησε στη μετριότητα, ειδικά στα πρώτα 30 λεπτά, με ελάχιστές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες.

Η κρισιμότητα του αγώνα, ανάγκασε τις δύο ομάδες σε ένα παιχνίδι με πολλή τακτική και δυνατές μονομαχίες, με την Πάφο όμως να κυκλοφορεί καλύτερα τη μπάλα και να φτάνει στο γκολ στο 42΄ με τον παικταρά Νέμετς, έπειτα από ασίστ του Σιρόκ.

Μάλιστα, στο 36΄ οι γηπεδούχοι, οι οποίοι ανέβασαν ρυθμούς μετά το 30΄, έχασαν μία ανεπανάληπτη ευκαιρία με τον Ράκελς, ο οποίος δεν μπόρεσε να σκοράρει προ κενής εστίας!

Από πλευράς Ερμή, είχε πολύ καλή ανασταλτική λειτουργία και προσπαθούσε να απειλήσει στην κόντρα επίθεση ή από κάποιο «στημένο», χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Οι «φτεροπόδαροι» πάντως, είχαν δύο καλές στιγμές για να σκοράρουν, η πρώτη με το σουτ του Μπουλά που κατέληξε λίγο άουτ στο 22΄και η δεύτερη στο 31΄, όταν το σουτ του Ντεβέσα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ.

Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, η Πάφος ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων και πέτυχε στο 58΄ το 2-0 από το σημείο του πέναλτι με τον Νέμετς. Την έσχατη των ποινών κέρδισε ο Ράσιτς, ο οποίος ανατράπηκε από τον Ενγκαγκά.

Στη συνέχεια, η Πάφος κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο για ένα 20λεπτο απέναντι σε έναν… «πελαγωμένο» Ερμή και έχασε τρεις ευκαιρίες με τους Ανγκούλο (64΄), Ράκελς (70΄) και Ράσιτς (73΄) για να πετύχει ακόμη ένα γκολ και να «καθαρίσει» την υπόθεση νίκη.

Το 3-0 δεν έγινε ποτέ και στο 78΄, ο Γιάννης Μαύρου ο οποίος είχε περάσει ως αλλαγή στο παιχνίδι, μείωσε σε 2-1 και έδωσε χαρακτήρα θρίλερ στο παιχνίδι στα τελευταία λεπτά.

Ο Ερμής τα έδωσε όλα για την ισοφάριση και πίεσε κατά διαστήματα, χωρίς όμως αποτέλεσμα, αφού η Πάφος κράτησε «με νύχια και με δόντια» το προβάδισμα της και πανηγύρισε μία πολύ σημαντική νίκη.

Κίτρινες: Ζάντερ (61΄ – 6η),  Λουλίνια (80΄), Ράσιτς (86΄) / Ενγκαγκά (57΄ – 3η), Μαρτίνιουκ (58΄), Ντε Μέλο (61΄), Κουατσίγκα (86΄).

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Πάφος FC (Κόπιτς): Μολ, Σιρόκ, Μπάγκαρντ, Χολτ, Ζάντερ, Ζίβουλιτς, Φόλπρεχτ (90΄+3΄ Ιμπραχίμ), Ανγκούλο (88΄ Ανγκούλο), Νέμετς, Ράκελς (77΄ Λουλίνια), Ράσιτς.

Ερμής Αραδίππου (Μιχαήλ): Αραμπατζής, Πουτζιουρής, Κατσιατής (58΄ Μακρίεφ), Ντεβέσα (68΄ Λαγός), Μαλόν, Ψάλτης, Κουατσίγκα, Ενγκαγκά, Μπουλά, Μαρτίνιουκ, Ντε Μέλο (68΄ Μαύρου).

Στάδιο: «ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ»
Διαιτητής: Δημητρίου Βασίλης
Α΄ Βοηθός Διαιτητής: Λαζάρου Ιωάννης
Β΄ Βοηθός Διαιτητής: Πέτρου Πέτρος
4ος Διαιτητής: Χριστοφή Τιμόθεος
Παρατηρητής Διαιτησίας: Καπιτανής Κώστας

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Δίκη στο Μάτι: Συγκλονίζει ο Άρης Χερουβείμ που έχασε μάνα, αδερφή και δίδυμες ανιψιές στη φωτιά

Μονή Αββακούμ: Σε προχωρημένο στάδιο οι εξετάσεις της Αστυνομίας

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες



Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Ενώπιον μιας πρωτοφανούς σύγκρουσης θεσμών βρίσκεται η κυπριακή κοινωνία η οποία παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη και του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Ενδιαφέρον Συνταγματικό, Πολιτειακό και Πολιτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top