H μαύρη λίστα της Κομισιόν με τις 23 χώρες - Χρηματοδότηση τρομοκρατίας και η νομιμοποίηση παράνομων εσόδων

H μαύρη λίστα της Κομισιόν με τις 23 χώρες - Χρηματοδότηση τρομοκρατίας και η νομιμοποίηση παράνομων εσόδων

Τη νέα "μαύρη λίστα" με 23 τρίτες χώρες, οι οποίες παρουσιάζουν "στρατηγικές ανεπάρκειες όσον αφορά τα πλαίσια για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας", έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Κομισιόν.

 

Η Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι 23 χώρες παρουσιάζουν στρατηγικές ανεπάρκειες όσον αφορά τα συστήματά τους για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται 12 χώρες που έχουν καταγραφεί από τη FATF και 11 πρόσθετες δικαιοδοσίες. Ορισμένες από τις χώρες που αναφέρονται σήμερα περιλαμβάνονται ήδη στον υπάρχοντα κατάλογο της ΕΕ, ο οποίος περιλαμβάνει 16 χώρες.

Διαβάστε περισσότερα στο BusinessNews

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Παρακολουθείστε την στρατιωτική παρέλαση της 1ης Οκτωβρίου

LIVE: Παρακολουθείστε την στρατιωτική παρέλαση της 1ης Οκτωβρίου

Πραγματοποιείται σήμερα η καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση της 1ης Οκτωβρίου, στο πλαίσιο των εορτασμών της 66ης επετείου από την ανακήρυξη της Κυπριακής Δημοκρατίας, στην παρουσία και αξιωματούχων από Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Αίγυπτο, Γαλλία και ΗΠΑ καθώς και Πρέσβεων και Ακολούθων Άμυνας ξένων χωρών. 

BEST OF TOTHEMAONLINE