ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τεράστια νίκη για τον ΑΠΟΕΛ – Μείωσε τη σειρά σε 2-1 και ΕΛΠΙΖΕΙ! – Ένα βήμα πριν τους τελικούς η Ομόνοια

Τεράστια νίκη για τον ΑΠΟΕΛ – Μείωσε τη σειρά σε 2-1 και ΕΛΠΙΖΕΙ! – Ένα βήμα πριν τους τελικούς η Ομόνοια

Τα πάνω – κάτω στα πλέϊ – οφς του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Α Κατηγορίας Ανδρών ετοιμάζεται να φέρει το ΑΠΟΕΛ.

Οι «γαλαζοκίτρινοι» κέρδισαν στη Σάλα «Αφροδίτη» τον Green Air Παφιακό με 1-3 σετ και με το σπουδαίο μπρέϊκ μείωσαν σε 1-2 στις νίκες.

Ο αγώνας της Παρασκευής 22 Φεβρουαρίου 2019 στο «Λευκόθεο» (20:00 – ζωντανό από τη Cytavision) αποκτά άλλη διάσταση αφού με νίκη του ΑΠΟΕΛ η σειρά αρχίζει ξανά.

Στον άλλο αγώνα των θέσεων 1-4, η Ομόνοια άνετα κέρδισε την Αναγέννηση Δερύνειας με 3-0 σετ και πέτυχε την τρίτη νίκη. Πλέον, οι «πράσινοι» είναι ένα βήμα από τους τελικούς.

Ένα βήμα από τους τελικούς

ΣΤΑΔΙΟ «ΤΑΣΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»: ΟΜΟΝΟΙΑ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΔΕΡΥΝΕΙΑΣ 3-0 (25-19, 25-17, 25-15)

Χωρίς να δυσκολευτεί η Ομόνοια παρέσυρε στο Στάδιο «Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία» την Αναγέννηση Δερύνειας με 3-0 σετ και από την Παρασκευή βρίσκεται μόλις ένα βήμα – μια νίκη από την πρόκριση της στους τελικούς των πλέϊ-οφς.

Η Ομόνοια φουριόζα από την κατάκτηση του Κυπέλλου, πέτυχε την τρίτη νίκη και είναι άνετη στο ζευγάρι.

Η Αναγέννηση θα επιδιώξει την ερχόμενη Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019 στην έδρα της να κερδίσει.

H Oμόνοια κέρδισε το πρώτο σετ αλλά ο αγώνας ήταν ντέρμπι μέχρι τα μέσα 16-14, με το σκορ να είναι ισόπαλο 11-11. Οι Κυπελλούχοι προηγήθηκαν με 22-16 για να κερδίσουν 25-16 και να προηγηθούν μεω 1-0.

Στα αρχικά στάδια του δεύτερου σετ η Αναγέννηση πίεσε πολύ το «τριφύλλι» και το σκορ ήταν 09-09.

Ακολούθως όμως η ομάδα του Σάββα ανέβασε στροφές και αφού διατήρησε σταθερά τη διαφορά στους τρεις πόντους πήρε το σετ με 25-17 και γράφτηκε το 2-0 σετ.

Το «τριφύλλι» επικράτησε κατά κράτος στο δεύτερο μισό του τρίτου σετ αφού προηγήθηκε 18-12 για να κερδίσει 25-15 και τον αγώνα με 3-0 σετ.

Η Αναγέννηση έκανε πολύ καλή προσπάθεια μέχρι τα μέσα του σετ αφού έχανε 14-12.

ΟΜΟΝΟΙΑ (Σ. ΣΑΒΒΑ): Σ. Πετρακκίδης, Άλβες, Μιράντα, Αλεξίου, Ελευθερίου, Ρεϊνάλντο – Λίμπερο: Πλατρίτης – Αλλαγές: Αντωνιάδης.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΔΕΡΥΝΕΙΑΣ (Γ. ΜΕΛΚΑ): Τόφιας, Στέκας, Τοντόροβιτς, Καραγιάννης, Αργκίλαγος, Αποστόλου – Λίμπερο: Aντωνίου – Αλλαγές: Φελάχογλου.

Μεγάλο διπλό για το ΑΠΟΕΛ στην Πάφο

«ΑΦΡΟΔΙΤΗ»: GREEN AIR ΠΑΦΙΑΚΟΣ –ΑΠΟΕΛ 1-3 (25-16, 22-25, 23-25, 16-25)

Μεγάλο διπλό πέτυχε το ΑΠΟΕΛ στη Σάλα «Αφροδίτη» στην Πάφο. Κέρδισε με ανατροπή μάλιστα, τον Green Air Παφιακό με 1-3 σετ και μείωσε στις νίκες 1-2 σετ.

Οι «γαλαζοκίτρινοι» με αυτή τη σπουδαία επιτυχία αποκτούν άλλη δυναμική στους ημιτελικούς, αφού την ερχόμενη Παρασκευή (20:00 ζωντανό από τη Cytavision) θα επιδιώξουν τη νίκη ώστε να ισοφαρίσουν σε 2-2 και να αρχίσει η σειρά από την αρχή.

Ο Green Air Παφιακός έχασε την ευκαιρία να κάνει το 3-0, αλλά δεν ήταν σε καλή βραδιά (σ.σ. εκτός από το πρώτο σετ), ενώ επηρεάστηκε από τον τραυματισμό του Ουϊλιαν.

Ο Green Air Παφιακός ήταν ανώτερος στο πρώτο σετ και επιβλήθηκε σχετικά άνετα με 25-16, γράφοντας το 1-0 σετ.

Σημειώνεται όμως ότι στο 07-02 υπέρ των Παφιτών τραυματίστηκε ο Ουϊλιαν και αποχώρησε, αλλά ο Νικόλας Κωνσταντινίδης που τον αντικατέστησε ήταν θετικός.

Η αντίδραση του ΑΠΟΕΛ δεν άργησε να έλθει. Οι «γαλαζοκίτρινοι» δεν πτοήθηκαν από την άσχημη τροπή του πρώτου σετ και κατόρθωσαν να κερδίσουν 22-25 ισοφαρίζοντας το ντέρμπι σε 1-1.

Συγκεκριμένα, οι δυο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ μέχρι τα μέσα του σετ 16-16. Ωστόσο, η ομάδα του Λοϊζου προηγήθηκαν 19-21 και κέρδισαν 22-25. Οι Παφίτες αγωνίστηκαν χωρίς τον Ουϊλιαν.

Στο τρίτο σετ οι «γαλαζοκίτρινοι» ήταν πολύ καλύτεροι και διατηρούσαν σταθερά το προβάδισμα (09-15, 10-16, 13-18).

Η ομάδα του Αλεξάντερσεν αντέδρασε μείωσε σε 23-24, αλλά στην τελευταία επίθεση ο Άκης Ασπιώτης κάρφωσε έξω για να πάρει το σετ το ΑΠΟΕΛ με 23-25 και να ανατρέψει το σκορ. Σπουδαίο ρόλο στην επικράτηση του ΑΠΟΕΛ διαδραμάτισαν οι Χρυσοστόμου και Χάλαντα.

Το ΑΠΟΕΛ με ανεβασμένη ψυχολογία από την ανατροπή κυριάρχησε στο τέταρτο σετ το οποίο κέρδισε 16-25 και έκανε το σπουδαίο διπλό στην Πάφο.

Ο Green Air Παφιακός επηρεασμένος από την τροπή που πήρε το παιχνίδι και τον τραυματισμό του Βραζιλιάνου ακραίου έχασε το σετ, τον αγώνα, αλλά και τη διαφορά ασφαλείας που είχε από το ΑΠΟΕΛ στις νίκες.

GREEN AIR ΠΑΦΙΑΚΟΣ (Τ. Αλεξάντερσεν): Eυσταθίου, Οικονομίδης, Κοπρίβιτσα, Ασπιώτης, Ουϊλιαν, Κνέζεβιτς – Λίμπερο: Παπαχριστοδούλου – Αλλαγές: Aνδρέου, Κωνσταντινίδης, Μαυρομμάτης.

ΑΠΟΕΛ (Λ. ΛΟΪΖΟΥ): Κασαμπαλής, Χάλαντα, Χρυσοστόμου, Γεωργίου, Νίκιτιν, Δημητρίου- Λίμπερο1: Παντελή, Λίμπερο 2: Κυθραιώτης.

Πηγή: new.volleyball.org.cy

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Πόσα παιδιά γεννήθηκαν στην ΕΕ το 2022; - Η χώρα με την ψηλότερη γονιμότητα και η θέση της Κύπρου

Συναγερμός στις Αρχές: Έκρηξη σε γκαράζ οικίας σήκωσε στο «πόδι» περιοχή στη Λευκωσία - Ζημιές σε ένα όχημα

Πασαλιμάνι: Βίντεο ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά την κατάρρευση του κτιρίου - Το φορτηγό που σκοτώθηκε ο αστυνομικός

Ακομπλεξάριστη η Δέσποινα Βανδή: Το βίντεο στο TikΤοκ – Έτσι είναι όταν ξυπνάει



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top