ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΥΠΟΘΕΣΗ 5ΜΗΝΟΥ ΒΡΕΦΟΥΣ: Ευθύνες στον Τσιβιτανίδη –Ήταν έτοιμος να εμφανιστεί και σε τηλεοπτικά πάνελ

ΥΠΟΘΕΣΗ 5ΜΗΝΟΥ ΒΡΕΦΟΥΣ: Ευθύνες στον Τσιβιτανίδη –Ήταν έτοιμος να εμφανιστεί και σε τηλεοπτικά πάνελ

Η διοικητική έρευνα που διέταξε να γίνει ο υπουργός Υγείας Κωνσταντίνου Ιωάννου για την υπόθεση του πεντάμηνου βρέφους, δεν θα δώσει απαντήσεις μόνο στο ερώτημα κατά πόσον τηρήθηκαν οι απαραίτητες διαδικασίες σε σχέση με το όλο θέμα (βλ. πρωτόκολλο).

Του Φάνη Μακρίδη

Σύμφωνα με αρμόδια πηγή του ThemaOnline, θα ρίξει φως και σε δυο άλλες σημαντικές παράμετρους:

1) Κατά πόσον ο Βοηθός Διευθυντής της παιδοχειρουργικής Κλινικής του Μακαρείου Νοσοκομείου, Δρ Ευθύμιος Τσιβιτανίδης, είχε την εξουσιοδότηση να τοποθετηθεί για το θέμα και αν είχε παρευρεθεί στην εξέταση του βρέφους.

2) Αν τα όσα είπε ήταν ακριβή.

Να σημειωθεί ότι ο γιατρός σε δημόσιες τοποθετήσεις του λίγο μετά την αποκάλυψη του ThemaOnline περί ρήξης παρθενικού υμένα (σ.σ. δεν κάναμε αναφορά σε αίτια), έκανε ξεκάθαρα λόγο περί βιασμού του βρέφους, συμπληρώνοντας ότι στα 32 χρόνια της καριέρας του ποτέ δεν βίωσε ξανά τέτοιο περιστατικό κακοποίησης σε τόσο μικρή ηλικία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΚΤΑΚΤΟ - ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Πέντε μηνών βρέφος με ρήξη παρθενικού υμένα

 Ως γνωστόν, δεν τίθεται θέμα βιασμού του βρέφους, κάτι άλλωστε που είχε αναφέρει από την πρώτη στιγμή στην ιστοσελίδα μας (20/02, 12:51) ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Μακαρείου Νοσοκομείου, Δρ Ανδρέας Νεοφύτου.

Πάντως, τα μέχρι τώρα δεδομένα αφήνουν εκτεθειμένο τον Δρ. Τσιβιτανίδη. Διασταυρωμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο γιατρός δεν είχε παρευρεθεί στην εξέταση του βρέφους, ενώ ο Δρ Ανδρέας Νεοφύτου ως προϊστάμενος ποτέ δεν του είχε δώσει εξουσιοδότηση να τοποθετηθεί για το θέμα. Άλλωστε, ο τελευταίος είχε κάνει εκ διαμέτρου αντίθετες δηλώσεις στο ThemaOnline σε σχέση με τις τοποθετήσεις του Βοηθού Διευθυντή της παιδοχειρουργικής κλινικής.

Να σημειωθεί ακόμη ότι ο Δρ Τσιβιτανίδης, παρά τα πιο πάνω, την ημέρα που αποκαλύφθηκε το όλο θέμα (20/02), προγραμμάτιζε να εμφανιστεί σε αριθμό ενημερωτικών τηλεοπτικών εκπομπών, προκειμένου να μιλήσει γι΄ αυτό το θέμα. Κάτι το οποίο αποτράπηκε μετά από παρεμβάσεις του υπουργείου.

Εξάλλου, αρμόδια πηγή μας ανέφερε ότι σε περίπτωση που η διοικητική έρευνα καταδείξει πως υπάρχουν βαρύτατες ευθύνες από τον Δρ Τσιβιτανίδη σε σχέση με τον χειρισμό του ζητήματος, δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να κινηθεί πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του.

Να σημειωθεί ότι μέχρι το πρωί της Παρασκευής (22/02) δεν είχε ολοκληρωθεί η διοικητική έρευνα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Ανάβουν φλας από σήμερα πέντε νέες κάμερες τροχαίας στη Λεμεσό - Δείτε σε ποια σημεία

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για Κοινοτάρχες και Κοινοτικούς Συμβούλους



Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Τον λόφο του προεδρικού ανεβαίνουν το απόγευμα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, σε μία συνεδρία πολύ σημαντική τόσο για τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, όσο και για τους υπουργούς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top