ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ –ΧΑΛΑΖΟΘΥΕΛΛΑ: Κινδύνευσε η ζωή ποδηλάτη από υποθερμία –Σωτήρια επέμβαση αστυνομικού –ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΚΥΠΡΟΣ –ΧΑΛΑΖΟΘΥΕΛΛΑ: Κινδύνευσε η ζωή ποδηλάτη από υποθερμία –Σωτήρια επέμβαση αστυνομικού –ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Σοβαρό κίνδυνο διέτρεξε το μεσημέρι της Παρασκευής (22/02) η ζωή ποδηλάτη, ο οποίος συμμετέχει σε διεθνείς αγώνες που διεξάγονται αυτές τις μέρες στην ευρύτερη περιοχή Λευκάρων (Cyprus Sunshine Cup 2019).

Του Φάνη Μακρίδη

Ο λόγος για τον αθλητή από την Κόστα Ρίκα, Εστεμπάν Κουίρος. Ο ίδιος σε τοποθετήσεις του στο ThemaOnline επιβεβαίωσε το γεγονός. "Ναι, πράγματι ήμουν σε άσχημη κατάσταση. Ήμουν στα αρχικά στάδια της υποθερμίας". Σε άλλο σημείο, ανέφερε: "Δεν νομίζω ποτέ στη ζωή μου να ένιωσα τόσο κρύο".

Εξέφρασε, πάντως, τα θετικά του συναισθήματα για το νησί μας και τους διοργανωτές: "Πολύ καλή διοργάνωση, με φροντίδα. Οι ομορφιές της χώρας σας, κόβουν την ανάσα".

Σε κάποια στιγμή της διαδρομής μεταξύ Βαβατσινιάς και Κιονιών ποδηλάτης από την Κόστα Ρίκα τραυματίστηκε στην πλάτη και δεν μπορούσε να συνεχίσει τον αγώνα. Κι ενώ περπατούσε μέσα σε χωματόδρομο, προέκυψε ακραίο καιρικό φαινόμενο και συγκεκριμένα χαλαζοθύελλα.

Όπως πληροφορούμαστε, ο 43χρονος ποδηλάτης αντιμετώπισε τον κίνδυνο της υποθερμίας, αφού δεν έφερε τον ανάλογο ρουχισμό και είχε σοβαρούς σπασμούς.

Υπήρξε, ωστόσο, σωτήρια η επέμβαση αστυνομικού που βρισκόταν στο σημείο. Συγκεκριμένα, μέλος της Τροχαίας Λάρνακας, αν και είχε την ευθύνη για την ασφάλεια των ποδηλατών εντός του οδοστρώματος, τον εντόπισε μετά το τέλος του αγώνα γύρω στις 14:00 να ευρίσκεται σε δυσχερή κατάσταση σε χωματόδρομο.

 

Βάσει των πληροφοριών μας, αμέσως έσπευσε να τον διασώσει και τον μετέφερε με ασφάλεια στο σημείο όπου βρισκόταν ασθενοφόρο. Γιατρός που τον εξέτασε φέρεται να ανέφερε ότι ήταν τυχερός, καθώς αν δεν εντοπιζόταν έγκαιρα θα μπορούσε να απειληθεί ακόμα και η ίδια του η ζωή.

Ο Κουίρος είχε μια καλή κουβέντα να πει και για τον αστυνομικό που τον βοήθησε: "Υπερέβαλε εαυτόν για να με βοηθήσει (he was an above and beyond officer), με μετέφερε και έκανε ό,τι μπορούσε για να με βοηθήσει και να ξεφύγω από αυτή την άσχημη κατάσταση στην οποία βρισκόμουν".

Να σημειωθεί ότι όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες μας το καιρικό φαινόμενο ήταν πολύ έντονο και η θερμοκρασία είχε μειωθεί αισθητά.

Στο όλο γεγονός αναφέρεται κι ο ίδιος ο ποδηλάτης με ανάρτησή του στο facebook, κάνοντας λόγο για «χιονοθύελλα που τον έκανε να τρέμει σαν φύλλο σε τυφώνα της Φλόριντα».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top