Η συμβολή Κύπρου στις σχέσεις ΕΕ - Λιβάνου στο επίκεντρο συνάντησης Αναστασιάδη - Χαρίρι

Η συμβολή Κύπρου στις σχέσεις ΕΕ - Λιβάνου στο επίκεντρο συνάντησης Αναστασιάδη - Χαρίρι

Η συμβολή της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ενίσχυση των σχέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη χώρα του Λιβάνου και γενικότερα με τα κράτη του Αραβικού Συνδέσμου, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου Σαάντ Χαρίρι.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής ΕΕ - Συνδέσμου Αραβικών κρατών, που πραγματοποιείται στο Σαρμ Ελ Σέιχ.

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν θέματα που άπτονται των διμερών σχέσεων Κύπρου – Λιβάνου και τρόποι συνεχούς ενίσχυσης των σχέσεων αυτών, περιφερειακά ζητήματα, όπως και θέματα που αφορούν στην επίτευξη της σταθερότητας και της ειρήνης στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή μέσα από τη συνεργασία των κρατών της περιοχής.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, ο Πρέσβης της Δημοκρατίας στην Αίγυπτο Χάρης Μορίτσης, ο Διευθυντής Διεύθυνσης Μέσης Ανατολής και Αφρικής του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβης Ανδρέας Κακουρής και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Να σημειωθεί ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συναντάται σήμερα επίσης με τον Εμίρη του Κουβέιτ, Σαμπάχ, Αλ Άχμαντ Ελ Σαμπάχ και τον Βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας Σολμάν Μπιν Αμπντελαζίζ Αλ Σαούντ.

Οι εργασίες της Συνόδου Κορυφής ΕΕ - Αραβικού Συνδέσμου στο Σαρμ Ελ Σέιχ ολοκληρώνονται σήμερα το απόγευμα.

Aπό ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στο 78% οι εισηγήσεις που υιοθετήθηκαν – Η Κυβέρνηση απαντά για το Γνωμοδοτικό

Στο 78% οι εισηγήσεις που υιοθετήθηκαν – Η Κυβέρνηση απαντά για το Γνωμοδοτικό

Το σύστημα επιλογής μελών ημικρατικών οργανισμών δεν είναι τέλειο και γίνονται ενέργειες για βελτίωσή του, όμως είναι σαφώς καλύτερο από αυτό που υπήρχε προηγουμένως, όταν βασικό κριτήριο ήταν η κομματική ταυτότητα, δήλωσε το Σάββατο στο ΚΥΠΕ ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Αντωνίου, χαρακτηρίζοντας «άδικη» την κριτική κατά της Κυβέρνησης σε σχέση με τους πρόσφατους διορισμούς σε Διοικητικά Συμβούλια ημικρατικών οργανισμών, αφού όπως είπε, οι εισηγήσεις του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου υιοθετήθηκαν σε ποσοστό 78%.