ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για λίγα λεπτά... είμαστε οπαδοί της ίδιας ομάδας

Για λίγα λεπτά... είμαστε οπαδοί της ίδιας ομάδας

Γράφει ο Στέλιος Δημοσθένους. Πόσο κρατάει άραγε η ελπίδα; Για τους περισσότερους, πεθαίνει τελευταία. Στο ταξίδι που θα κάνουμε μαζί, στις γραμμές που ακολουθούν, η απάντηση θα δοθεί στο τέλος.

Στις μέρες μας το ποδόσφαιρο περνάει δύσκολες στιγμές και αναφέρομαι στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ομάδες, τα οποία κάποιες στιγμές τις «μικραίνουν» αλλά στην ουσία, η φανέλα και η ιστορία μιας ομάδας, είναι αθάνατη.

Θα σας πάω έξω από την Κύπρο αλλά όχι πολύ μακριά. Στην πανέμορφη Ιταλία, εκεί όπου θα συναντήσουμε την Πάρμα. Μια ιστορική ομάδα που όμως έχει καταντήσει να είναι αντικείμενο λύπης για κάποιους.

Μιλάμε για μια ομάδα που δεν έχει... σεντ και δυστυχώς τα πράγματα γίνονται χειρότερα μέρα με τη μέρα. Οι παίκτες της Πάρμα είναι απλήρωτοι όλο τον χρόνο. Την προηγούμενη εβδομάδα, δεν έγινε το ματς με την Ουντινέζε, γιατί η ομάδα δεν είχε λεφτά να πληρώσει την Αστυνομία. Σήμερα, δεν έγινε το παιχνίδι στη Γένοβα, γιατί η ομάδα δεν είχε λεφτά να πληρώσει το λεωφορείο των παικτών. Η κατάσταση είναι τραγική.

Ο Κρέσπο που είναι προπονητής στην ομάδα νέων, είπε πως παίκτες του είχαν αρρωστήσει γιατί δεν υπήρχε ζεστό νερό να κάνουν ντους. Μάλιστα, η Ίντερ τους είχε δανείσει ένα λεωφορείο για να πάνε να αγωνιστούν μακριά από την έδρα τους. Η ομάδα χρωστάει 200.000.000 ευρώ και πήρε προειδοποίηση, πως δύσκολα θα βγάλει την σεζόν.

Μια κατάσταση... απελπισία. Οι οπαδοί της Πάρμα ψάχνουν κάτι για να αισιοδοξούν, αλλά δεν βρίσκουν τίποτα. Κάτι ακόμα. Η Πάρμα έχει βγάλει στην δημοπρασία τους πάγκους στο εσωτερικό των αποδυτηρίων της, για να βγάλει λεφτά. Οι παίκτες είχαν αποφασίσει να βάλουν από λίγα λεφτά για να βάλουν βενζίνη να πάνε στο γήπεδο.

Ένα αίσθημα λύπης θα κυριεύσει όλους σας μετά από την πιο πάνω κατάσταση. Μια ομάδα με τρία Ευρωπαϊκά τρόπαια, βγήκε στον δρόμο και ψάχνει λεφτά, ενώ τις επόμενες μέρες θα αποφασίσει η ιταλική ομοσπονδία ποδοσφαίρου για το μέλλον της.

Το Σαββατοκύριακο, όλα τα παιχνίδια στην Ιταλία ξεκίνησαν με μικρή καθυστέρηση, αφού οι παίκτες δείχνουν την αλληλεγγύη τους στην Πάρμα. Δεν δείχνουν οίκτο. Αλλά είναι στο πλευρό της. Πόσο μακριά από την δική μας πραγματικότητα είναι η Πάρμα; Πως θα αντιδρούσαμε εμείς, αν η Πάρμα ήταν μια δική μας ομάδα;

Όσα προβλήματα και να αντιμετωπίζει μια ομάδα, κυρίως οικονομικά, δεν παύει να είναι μια ομάδα με αξιοπρέπεια. Με ιστορία και με φανέλα που τίμησαν αρκετοί. Στην περίπτωση της Πάρμα, μιλάμε για Μπουφόν, Τουράμ και Καναβάρο. Ο σύνδεσμος ποδοσφαιριστών της Ιταλίας ζητά να γίνουν αλλαγές σχετικά με τα οικονομικά των ομάδων και να μην έχουμε παρόμοια περιστατικά.

Ας δείξουμε ρε μάγκες και εμείς την αλληλεγγύη μας στην ιδέα μιας ομάδας. Η ελπίδα σε αυτή την ιστορία, κρατάει για 15 λεπτά. Ξέρετε γιατί; Γιατί για 15 λεπτά, οι παίκτες όλων των ομάδων της Ιταλίας, είχαν την σκέψη τους στην Πάρμα. Χωρίς να τους το ζητήσει κανείς και χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν. Είναι στιγμές όμως που το ποδόσφαιρο μας υπενθυμίζει πως είμαστε όλοι άνθρωποι. Για 15 λεπτά, ας νιώσουμε όλοι οπαδοί της ίδιας ομάδας. Της ομάδας που ονομάζεται... ιδέα! 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top