Νέα συστήματα και όπλα στην άσκηση ‘Γαλάζια Πατρίδα σύμφωνα με τουρκικό στρατό

Νέα συστήματα και όπλα στην άσκηση ‘Γαλάζια Πατρίδα σύμφωνα με τουρκικό στρατό

Νέα συστήματα και όπλα θα χρησιμοποιηθούν στην άσκηση ‘Γαλάζια Πατρίδα’ που ξεκινά την Τετάρτη 27/2 και θα διαρκέσει μέχρι τις 8 Μαρτίου δήλωσε ο αντιναύαρχος Γιανκί Μπαγτζίογλου, επικεφαλής επιχειρήσεων, ενημερώνοντας τους διοικητές των μονάδων που θα λάβουν μέρος. 



Κατά την ενημέρωση που έγινε στη ναυτική βάση Γκιολτζούκ στο Ίζμιτ (Νικομήδεια), από όπου αύριο θα ξεκινήσουν κάποια από τα πολεμικά πλοία, ο Γιανκί Μπαγτζίογλου είπε ότι ο στρατός ξηράς θα δοκιμάσει για πρώτη φορά τα πυροβόλα UMTAS και CIRIT, ενώ στην άσκηση θα λάβουν μέρος και τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη ΑΝΚΑ και ΜΠΑΪΡΑΚΤΑΡ.

Η κορβέτα Μπουργκάζ Αντά θα συμμετάσχει για πρώτη φορά σε μία τέτοια άσκηση. 

Όπως είπε, για πρώτη φορά στην ιστορία της Τουρκικής Δημοκρατίας θα διεξαχθεί άσκηση και στις τρεις θάλασσες, τη Μαύρη Θάλασσα, το Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, προσθέτοντας ότι στόχος της άσκησης είναι να αυξηθεί το επίπεδο ετοιμότητας του πολεμικού ναυτικού.  Στην άσκηση θα συμμετάσχουν συνολικά 103 πλοία,  13 φρεγάτες, 9 κορβέτες, 16 καταδρομικά, 7 υποβρύχια, 7 ναρκαλιευτές, 17 πλοία υποστήριξης, 14 σκάφη της ακτοφυλακής, 22 πλοία εξόδου, 1 πλοίο εκπαίδευσης. 

Θα συμμετάσχουν επίσης αεροπλάνα της ακτοφυλακής, ελικόπτερα θαλάσσης, μη επανδρωμένα αεροσκάφη, μονάδες κομάντο SAT και SAS, επιθετικά ελικόπτερα, αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας.
 
 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Λετυμπιώτης: Στο τραπέζι ο διορισμός ποινικών ανακριτών και από εξωτερικό για τις αποκαλύψεις Δρουσιώτη

Λετυμπιώτης: Στο τραπέζι ο διορισμός ποινικών ανακριτών και από εξωτερικό για τις αποκαλύψεις Δρουσιώτη

Σε μια εφ’ όλης της ύλης παρέμβαση στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι» του Sigma, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης ξεκαθάρισε τις προθέσεις της κυβέρνησης γύρω από τα φλέγοντα ζητήματα της επικαιρότητας, με κυριότερα τις καταγγελίες για διαφθορά και την κρίση στην κτηνοτροφία.

BEST OF TOTHEMAONLINE