ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Που το πάει ο Αμερικανός Πρέσβης;

Που το πάει ο Αμερικανός Πρέσβης;

Η μία πρόκληση μετά την άλλη – Εδώ και 6 μήνες παίζει συνεχώς τα «χαρτιά» των Τούρκων - "Παιχνίδια" και με το ταξίδι Αναστασιάδη στην Μόσχα

Προβληματισμένη και εκνευρισμένη ταυτόχρονα είναι η Λευκωσία με την «δράση» του Αμερικανού Πρέσβη Τζων Κόνινγκ.

Τελευταία του κίνηση ήταν το προκλητικό Tweet που έκανε καλώντας τους χρήστες να σχολιάσουν την επίσκεψη του προέδρου Αναστασιάδη στη Μόσχα και όσα έγιναν εκεί διασυνδέοντάς τη χρονικά με τη δολοφονία του Ρώσου πολιτικού, Μπαρίς Νεμτσόφ.

Η ανάρτηση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και διάλογο με τον Τζών Κόνινγκ, όχι μόνο πολιτών, αλλά και δημοσιογράφων και ακαδημαϊκών.

Στον καταιγισμό των επικρίσεων, ο Αμερικανός Πρεσβευτής απάντησε ότι απλώς ήθελε να ακούσει τις απόψεις του κόσμου, πως δεν πρόκειται για σχόλιο προσθέτοντας ότι "η εβδομάδα ήταν μεγάλη για την Κύπρο και τη Ρωσία και ότι τελείωσε με τη δολοφονία του Νεμτσόφ".

Επιστροφή στην Αμμόχωστο με Τ/κ Διοίκηση

Ο κ. Κόνινγκ έχει προκαλέσει στο παρελθόν και με το θέμα της επιστροφής της κλειστής περιοχής της Αμμοχώστου.

Κατά τη συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου Αμμοχώστου στις 15/01/2015, ο Δήμαρχος Αμμοχώστου κ. Αλέξης Γαλανός παρουσίασε, στην ολομέλεια, την επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, με την οποία κατήγγειλε την πρόταση του Αμερικανού Πρέσβη στην Κύπρο κ. John Koenig, που απηύθυνε προς τα μέλη του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αμμοχώστου, για να συζητήσουν, ως μέρος μιας «ρεαλιστικής» πολιτικής, το άνοιγμα του περιφραγμένου τμήματος της Αμμοχώστου υπό τουρκοκυπριακή διοίκηση.


Η βολιδοσκόπηση αυτή έγινε σε συνάντηση του Αμερικανού Πρέσβη με τα μέλη του Ε.Β.Ε. Αμμοχώστου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αμμοχώστου στη Δερύνεια, στις 13/01/2015.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top