ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Η αμερικανική οικονομία «δεν ήταν ποτέ σε καλύτερη κατάσταση»

Τραμπ: Η αμερικανική οικονομία «δεν ήταν ποτέ σε καλύτερη κατάσταση»

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε σήμερα ότι η αμερικανική οικονομία δεν "ήταν ποτέ καλύτερη", στον απόηχο των ανακοινώσεων της κυβέρνησης για μια ανάπτυξη κοντά στο 3% τον περασμένο χρόνο, όπως ακριβώς το 2015.

"Η οικονομία μας δεν ήταν ποτέ καλύτερη. Να μια χώρα που δεν τα πήγε ποτέ καλύτερα. Καταγράφουμε ρεκόρ!" είπε ο Πρόεδρος, σε στάση που έκανε το αεροσκάφος του για ανεφοδιασμό στο Ανκορέιτζ της Αλάσκας, κατά την επιστροφή του από το Βιετνάμ.

 Όμως, στην πραγματικότητα, σε ποσοστό 2,9%, η ανάπτυξη των ΗΠΑ το 2018 ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδο μονάχα των τελευταίων τριών ετών. Το 2015, υπό την κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα, η ανάπτυξη είχε ήδη καταγράψει αυτό το ποσοστό, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου.

Η διοίκηση Τραμπ έχει υποσχεθεί να πετύχει επιτάχυνση της ανάπτυξης στις ΗΠΑ άνω του 3%, ένας στόχος που σχεδόν επετεύχθη τον περασμένο χρόνο, χάρη στη μείωση των φόρων και τις μεγαλύτερες δαπάνες στους εξοπλισμούς.

Αν και ο Λευκός Οίκος διαβεβαιώνει ότι αυτός ο στόχος του 3% είναι εφικτός το 2019, η πλειονότητα των οικονομολόγων, με πρώτους τη FED και το ΔΝΤ, προβλέπει να μπει "φρένο" (μεταξύ 2,3% και 2,5%) για το 2019 λόγω της εξασθένισης της παγκόσμιας ανάπτυξης, των φόβων για έναν εμπορικό πόλεμο και το Brexit.

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top