«ΓΛΑΥΚΟΣ»: Η συνολική αξία του κοιτάσματος– Μπορεί να προσφέρει για ηλεκτροπαραγωγές μέχρι το 2220

«ΓΛΑΥΚΟΣ»: Η συνολική αξία του κοιτάσματος– Μπορεί να προσφέρει για ηλεκτροπαραγωγές μέχρι το 2220

Ενθουσιασμός επικρατεί για το περιεχόμενο που εντοπίστηκε στο «Γλαύκος» που από την Πέμπτη (28/2) μετά την ολοκλήρωση της γεώτρησης, έγινε και επίσημα, κοίτασμα της Κυπριακής ΑΟΖ.

Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο», η συνολική αξία του κοιτάσματος, υπολογίζεται μεταξύ 30 – 40 δις. δολάρια. Στο δημοσίευμα της εφημερίδας, εξηγείται και με ένα διαφορετικό μέτρο: Tο κοίτασμα αν εχρησιμοποιείτο για ανάγκες ηλεκτροπαραγωγής της Κύπρου, θα αρκούσε μέχρι το 2220, δηλαδή για τα επόμενα 200 χρόνια.

Σημειώνεται ότι είναι το δεύτερο μεγαλύτερο κοίτασμα που ανακαλύφθηκε στον κόσμο τον τελευταίο χρόνο και το τρίτο, των τελευταίων δύο χρόνων. Τα μεγαλύτερα που ανακαλύφθηκαν είναι στην Σενεγάλη και στην Ρωσία.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η επιστολή-μήνυμα του ΔΗΚΟ προς τον Χριστοδουλίδη: Ανασχηματισμός, διορισμοί και βλέμμα στο 2028 - Στο Προεδρικό σήμερα η Γραμματεία του κόμματος

Η επιστολή-μήνυμα του ΔΗΚΟ προς τον Χριστοδουλίδη: Ανασχηματισμός, διορισμοί και βλέμμα στο 2028 - Στο Προεδρικό σήμερα η Γραμματεία του κόμματος

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διεργασίες μεταξύ του ΔΗΚΟ και του Προεδρικού, μετά τη δημοσιοποίηση από την εφημερίδα Πολίτης της εμπιστευτικής επιστολής που απέστειλε ο πρόεδρος του κόμματος, Νικόλας Παπαδόπουλος, προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη. Η υπόθεση, αποκτά πλέον ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα, καθώς νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι το απόγευμα η Γραμματεία του ΔΗΚΟ μεταβαίνει στο Προεδρικό Μέγαρο για άμεση συνάντηση, με τον Πρόεδρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE