«ΓΛΑΥΚΟΣ»: Η συνολική αξία του κοιτάσματος– Μπορεί να προσφέρει για ηλεκτροπαραγωγές μέχρι το 2220

«ΓΛΑΥΚΟΣ»: Η συνολική αξία του κοιτάσματος– Μπορεί να προσφέρει για ηλεκτροπαραγωγές μέχρι το 2220

Ενθουσιασμός επικρατεί για το περιεχόμενο που εντοπίστηκε στο «Γλαύκος» που από την Πέμπτη (28/2) μετά την ολοκλήρωση της γεώτρησης, έγινε και επίσημα, κοίτασμα της Κυπριακής ΑΟΖ.

Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο», η συνολική αξία του κοιτάσματος, υπολογίζεται μεταξύ 30 – 40 δις. δολάρια. Στο δημοσίευμα της εφημερίδας, εξηγείται και με ένα διαφορετικό μέτρο: Tο κοίτασμα αν εχρησιμοποιείτο για ανάγκες ηλεκτροπαραγωγής της Κύπρου, θα αρκούσε μέχρι το 2220, δηλαδή για τα επόμενα 200 χρόνια.

Σημειώνεται ότι είναι το δεύτερο μεγαλύτερο κοίτασμα που ανακαλύφθηκε στον κόσμο τον τελευταίο χρόνο και το τρίτο, των τελευταίων δύο χρόνων. Τα μεγαλύτερα που ανακαλύφθηκαν είναι στην Σενεγάλη και στην Ρωσία.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνάντηση ΠτΔ-Φον ντερ Λάιεν τη Δευτέρα με φόντο τις επαφές της με Ερντογάν - «Η θέση της ΕΕ ταυτόσημη με της ΚΔ»

Συνάντηση ΠτΔ-Φον ντερ Λάιεν τη Δευτέρα με φόντο τις επαφές της με Ερντογάν - «Η θέση της ΕΕ ταυτόσημη με της ΚΔ»

Θα πρέπει να υπάρξει ουσιαστική πρόοδος στο Κυπριακό προς την κατεύθυνση επανέναρξης των συνομιλίων στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου για να εξεταστούν τα όποια θετικά βήματα όσον αφορά τα Ευρωτουρκικά, ανέφερε, την Τετάρτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, απαντώντας σε ερωτήσεις εκπροσώπων των ΜΜΕ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τον απολογισμό της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

BEST OF TOTHEMAONLINE