«ΓΛΑΥΚΟΣ»: Η συνολική αξία του κοιτάσματος– Μπορεί να προσφέρει για ηλεκτροπαραγωγές μέχρι το 2220

«ΓΛΑΥΚΟΣ»: Η συνολική αξία του κοιτάσματος– Μπορεί να προσφέρει για ηλεκτροπαραγωγές μέχρι το 2220

Ενθουσιασμός επικρατεί για το περιεχόμενο που εντοπίστηκε στο «Γλαύκος» που από την Πέμπτη (28/2) μετά την ολοκλήρωση της γεώτρησης, έγινε και επίσημα, κοίτασμα της Κυπριακής ΑΟΖ.

Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο», η συνολική αξία του κοιτάσματος, υπολογίζεται μεταξύ 30 – 40 δις. δολάρια. Στο δημοσίευμα της εφημερίδας, εξηγείται και με ένα διαφορετικό μέτρο: Tο κοίτασμα αν εχρησιμοποιείτο για ανάγκες ηλεκτροπαραγωγής της Κύπρου, θα αρκούσε μέχρι το 2220, δηλαδή για τα επόμενα 200 χρόνια.

Σημειώνεται ότι είναι το δεύτερο μεγαλύτερο κοίτασμα που ανακαλύφθηκε στον κόσμο τον τελευταίο χρόνο και το τρίτο, των τελευταίων δύο χρόνων. Τα μεγαλύτερα που ανακαλύφθηκαν είναι στην Σενεγάλη και στην Ρωσία.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ο πανικός στο ΑΚΕΛ για τις διαρροές προς ΑΛΜΑ, το παρασκήνιο φωτιά πριν τις κάλπες και το παράθυρο Οδυσσέα προς Στεφάνου

Ο πανικός στο ΑΚΕΛ για τις διαρροές προς ΑΛΜΑ, το παρασκήνιο φωτιά πριν τις κάλπες και το παράθυρο Οδυσσέα προς Στεφάνου

Δέκα ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες της 24ης Μαΐου, το πολιτικό σκηνικό μυρίζει ήδη… μπαρούτι. Οι βουλευτικές εκλογές δεν εξελίσσονται πλέον μόνο σε μάχη ποσοστών και εδρών, αλλά σε ένα σύνθετο πολιτικό θρίλερ εξουσίας, συμμαχιών και παρασκηνίου, με το βλέμμα πολλών να στρέφεται ήδη στην επόμενη ημέρα και κυρίως στη μάχη για την Προεδρία της Βουλής.

BEST OF TOTHEMAONLINE