ΦΡΑΓΜΑ ΑΣΠΡΟΚΡΕΜΜΟΥ: Διευθετήσεις για επισκέπτες και πλανόδιους πωλητές

ΦΡΑΓΜΑ ΑΣΠΡΟΚΡΕΜΜΟΥ: Διευθετήσεις για επισκέπτες και πλανόδιους πωλητές

Υπερχείλισε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας (4/3) το φράγμα του Ασπρόκρεμου, το δεύτερο μεγαλύτερο της Κύπρου. Το φράγμα είναι χωρητικότητας 52,375 εκ. κυβικών μέτρων (ΕΚΜ).

Στο σημείο άρχισε να συγκεντρώνεται αρκετός κόσμος προκειμένου να δει από κοντά την υπερχείλιση, καθώς η τελευταία φορά που είχε συμβεί κάτι αντίστοιχο στον Ασπρόκρεμο ήταν το 2012.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με παλιότερη ανακοίνωση, το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων ενημέρωνε πως έχουν ληφθεί μέτρα, ώστε οι επισκέψεις στο φράγμα να γίνονται με ασφάλεια και με την ελάχιστη δυνατή ταλαιπωρία. Σύμφωνα με τις διευθετήσεις που έχουν γίνει, ο δρόμος πάνω από το φράγμα θα παραμείνει κλειστός και ελεύθερος από οχήματα (και καρότσια πλανόδιων πωλητών) από τις 28 Φεβρουαρίου 2019 και για όσο διάστημα διαρκέσει η υπερχείλιση, με σκοπό την ασφαλή διακίνηση πεζών. Η κυκλοφορία οχημάτων θα διοχετεύεται μέσω του παλαιού δρόμου Πάφου – Λεμεσού.

Η πρόσβαση στο φράγμα με ιδιωτικά οχήματα θα επιτρέπεται μόνο από τη δυτική πλευρά του φράγματος (γεφύρι Ξερού Ποταμού). Επιπρόσθετα η πρόσβαση με λεωφορεία και άλλα μεγάλα οχήματα θα επιτρέπεται μόνο από την ανατολική πλευρά (δρόμος Νικόκλειας).

Οι πλανόδιοι πωλητές θα εγκατασταθούν σε χώρους εκτός των δρόμων.

Επίσης το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων προτρέπει τους επισκέπτες να ακολουθούν τις υποδείξεις των λειτουργών του ΤΑΥ και της Αστυνομίας και παρακαλούνται όπως επιδείξουν σεβασμό στο περιβάλλον διατηρώντας όλους τους χώρους καθαρούς.

Εδώ και μέρες πλανοδιοπώλες βρίσκονται στο σημείο προς εξυπηρέτηση των επισκεπτών του φράγματος.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΕΔΕΚ: Έντονες διαβουλεύσεις για απόσυρση των τριών υποψηφίων - Στόχος, η ενότητα στο κόμμα

ΕΔΕΚ: Έντονες διαβουλεύσεις για απόσυρση των τριών υποψηφίων - Στόχος, η ενότητα στο κόμμα

Ενώ η ΕΔΕΚ, βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο, για την ανάδειξη του νέου προέδρου στην ηγεσία του κόμματος, οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις συνεχίζονται για την εξεύρεση μεταβατικού προέδρου στο κόμμα, μέχρι την επόμενη εκλογική διαδικασία, που σύμφωνα με το καταστατικό του κόμματος, έχει καθοριστεί μέσα στον επόμενο χρόνο, μετά τις βουλευτικές εκλογές, του 2026.