ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ - POLL: Ποιο το νέο πρόσωπο στο Ευρωκοινοβούλιο; Ποιοι οι νικητές και οι χαμένοι; - Οι απαντήσεις 3.355 αναγνωστών

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ - POLL: Ποιο το νέο πρόσωπο στο Ευρωκοινοβούλιο; Ποιοι οι νικητές και οι χαμένοι; - Οι απαντήσεις 3.355 αναγνωστών

Άκρως ενδιαφέροντα είναι τα ευρήματα του poll που διενεργήθηκε από την ιστοσελίδα μας σε συνεργασία με την πλατφόρμα Online Polls, opiniocracy, όσον αφορά στις Ευρωεκλογές.

Του Μιχάλη Μενελάου

Στο poll ψήφισαν συνολικά 3.355 αναγνώστες της ιστοσελίδας μας απαντώντας σε τρία διαφορετικά ερωτήματα:

Ποιο κόμμα θα πάρει τις περισσότερες έδρες;

Ποιο κόμμα θα εκλέξει για πρώτη φορά ευρωβουλευτή;

Ποια νέα πρόσωπα θέλετε να εκλεγούν;

 

Στην ερώτηση: «Ποιο κόμμα θα πάρει τις περισσότερες έδρες;», οι επιλογές είχαν ως εξής: ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ, και τα δυο κόμματα από δυο έδρες ή άλλο κόμμα.

Στην εν λόγω ερώτηση 2252 αναγνώστες ψήφισαν «άλλο κόμμα», κάτι που μεταφράζεται σε ποσοστό 58% των ερωτηθέντων, που πιστεύουν πως ο Δημοκρατικός Συναγερμός και το ΑΚΕΛ, δεν πρόκειται να λάβουν τις περισσότερες έδρες στο Ευρωκοινοβούλιο.

Από την άλλη 589 αναγνώστες ψήφισαν πως θα λάβουν «και τα δυο κόμματα από δυο έδρες», ποσοστό δηλαδή της τάξης του 15%.

Ποσοστό 18% (720 αναγνώστες) ψήφισαν πως ο Δημοκρατικός Συναγερμός θα πάρει τις περισσότερες έδρες, ενώ ποσοστό 9% (344 αναγνώστες) ανέφεραν πως το ΑΚΕΛ θα έχει την πλειοψηφία των εδρών.

 

Όσον αφορά στην ερώτηση «ποιο κόμμα θα εκλέξει για πρώτη φορά ευρωβουλευτή;», την πρώτη θέση έλαβε το ψηφοδέλτιο της «Συμμαχίας Πολιτών – Οικολόγων» με ποσοστό 54% κάτι που μεταφράζεται σε 1859 ψήφους αναγνωστών.

Στη δεύτερη θέση, το ΕΛΑΜ με ποσοστό 24% (837 ψήφοι αναγνωστών) ενώ στην τρίτη θέση η επιλογή «Κανένα» με ποσοστό 15% (513 ψήφοι αναγνωστών), αποκλείοντας το ΕΛΑΜ, τη Συμμαχία Πολιτών-Οικολόγοι, τη Δημοκρατική Παράταξη και το Κόμμα Δικαιοσύνης από το να εκλέξουν για πρώτη φορά ευρωβουλευτή.

Η Δημοκρατική Παράταξη βρίσκεται στην τέταρτη θέση με ποσοστό 4% των ψηφισάντων (151 ψήφοι αναγνωστών), ενώ το Κόμμα Δικαιοσύνης βρίσκεται στην πέμπτη θέση με ποσοστό 2% (59 ψήφοι).

Από την άλλη, μόλις 1% (26 ψήφοι αναγνωστών), ψήφισαν πως όλα τα πιο πάνω κόμματα θα εκλέξουν για πρώτη φορά ευρωβουλευτή.

 

Τέλος στην τρίτη ερώτηση: «ποια νέα πρόσωπα θέλετε να εκλεγούν;», την πρώτη θέση έλαβε, με διαφορά από τον δεύτερο, ο βουλευτής των Οικολόγων, Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, με ποσοστό 55% κάτι που μεταφράζεται σε 2070 ψήφους αναγνωστών.

Στη δεύτερη θέση με ποσοστό 13% (484 ψήφοι αναγνωστών) ο βουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού, Νίκος Τορναρίτης.

Στην τρίτη θέση με ποσοστό 9% (345 ψήφοι αναγνωστών), ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΕΛΑΜ, Γεάδης Γεάδη.

Με ποσοστό 7% των ψηφισάντων (252 ψήφοι αναγνωστών), η επιλογή «άλλο» νέο πρόσωπο, βρίσκεται στην τέταρτη θέση.

Ο δημοσιογράφος και πρώην εκπρόσωπος Τύπου της Βουλής, Λουκάς Φουρλάς καταλαμβάνει την πέμπτη θέση με 224 ψήφους, που μεταφράζεται σε ποσοστό 6%.

Στην έκτη θέση ο Τουρκοκύπριος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου Νιαζί Κιζίλγιουρεκ, με 183 ψήφους, ποσοστό δηλαδή 5% των αναγνωστών που ψήφισαν.

Στην έβδομη θέση η δημοσιογράφος Κατερίνα Χριστοφίδου με 65 ψήφους (ποσοστό 2%), στην όγδοη θέση ο Πρόεδρος της ΟΑΔ, Μιχάλης Μηνά με 61 ψήφους (2%) και στην ένατη θέση με ποσοστό 1% (39 ψήφοι αναγνωστών) η δημοσιογράφος Νατάσα Ιωάννου.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΗΠΑ: «Πύραυλοι του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν»

ΗΠΑ: «Πύραυλοι του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν»

Επίθεση στο Ιράν με πυραύλους σε τουλάχιστον μια στρατιωτική εγκατάσταση πραγματοποίησε το Ισραήλ τα ξημερώματα της Παρασκευής σύμφωνα με τo ABC και το CNN.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top