ΔΙΕΘΝΗ

Πολιτικές αντιδράσεις στη Γερμανία από τις προτάσεις Μακρόν για μεταρρυθμίσεις στην ΕΕ

Πολιτικές αντιδράσεις στη Γερμανία από τις προτάσεις Μακρόν για μεταρρυθμίσεις στην ΕΕ

Στις προτάσεις του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν για μεταρρυθμίσεις στην ΕΕ και τις πολιτικές αντιδράσεις στη Γερμανία, αναφέρεται ρεπορτάζ της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας Σπίγκελ.


Όπως σημειώνεται, ο Γάλλος Πρόεδρος κατάφερε να προσελκύσει και πάλι την προσοχή, με άρθρο του που δημοσιεύτηκε στα 28 κράτη - μέλη της ΕΕ. Οι προτάσεις του περιλαμβάνουν -μεταξύ των άλλων- μια ευρωπαϊκή υπηρεσία για την προστασία της δημοκρατίας, μια ευρωπαϊκή υπηρεσία ασύλου και μια βασική ασφάλιση.

Σύμφωνα με τον Μακρόν ««Η Ευρώπη ποτέ δεν ήταν πιο σημαντική από την εποχή του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Και ποτέ άλλοτε η Ευρώπη δεν ήταν σε τόσο μεγάλο κίνδυνο», ενώ προειδοποιεί «Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στους εθνικιστές -που δεν έχουν να προσφέρουν καμία λύση- να εκμεταλλευτούν τη λαϊκή οργή».

Ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς επαίνεσε τα σχέδια για μεταρρυθμίσεις του Μακρόν. Όπως δήλωσε «Θεωρώ ότι έχει δίκιο: Όχι σκεπτικισμός, αλλά αυτοπεποίθηση πρέπει να καθορίζει τη δράση μας», ενώ πρόσθεσε ότι η Ευρώπη πρέπει να είναι «κυρίαρχη και ισχυρή, ώστε να μη δέχεται πιέσεις διεθνώς».

Ο Σολτς υπογράμμισε ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση βρίσκεται στο πλευρό του Παρισιού «όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις για μια Ευρώπη με διαπραγματευτική δύναμη και ένα σταθερό ευρωπαϊκό νόμισμα».

Για τις ευρωπαϊκές μεταρρυθμιστικές προτάσεις του Προέδρου Μακρόν εξέδωσε δελτίο Τύπου το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών, όπου και καταγράφεται η τοποθέτηση του ΥΠΕΞ Χάικο Μαας.

Ο κ. Μαας υπογράμμισε πως «ένας ενεργός διάλογος για το πώς οραματιζόμαστε το μέλλον της Ευρώπης είναι προς το συμφέρον της ευρωπαϊκής δημοκρατίας, λίγο πριν τις ευρωεκλογές».

Επιπρόσθετα, συνέχισε, «ο Μακρόν δίνει μια αξιόλογη ώθηση. Κάποιες από τις προτάσεις του άπτονται των ιδεών που ήδη επεξεργάζονται Γερμανία και Γαλλία (...) Το σημαντικό είναι να μην αφήσουμε ανοιχτό το πεδίο σε αυτούς που θέλουν να κάνουν τους πολίτες να φοβούνται την Ευρώπη, αλλά να συζητήσουμε με ποιες μεταρρυθμιστικές ιδέες θα μπορούσαμε να ενισχύσουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση- προς το συμφέρον των πολιτών».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top