ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Οι «Δράκοι» στην οκτάδα του Τσάμπιονς Λιγκ και η Ρόμα στο… καναβάτσο (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι «Δράκοι» στην οκτάδα του Τσάμπιονς Λιγκ και η Ρόμα στο… καναβάτσο (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Πόρτο με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Άλεξ Τέγιες στο 117΄ επικράτησε με 3-1 της Ρόμα στην παράταση (2-1 η κανονική διάρκεια) και πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ήταν ίσως το πιο αμφίρροπο ζευγάρι ως προς το ποια ομάδα θα προκριθεί μετά τις πρώτες αναμετρήσεις της φάσης των «16» μιας και το 2-1 του Ολίμπικο άφηνε ορθάνοιχτους λογαριασμούς.

Αυτό αποτυπώθηκε και στο χορτάρι του Ντραγκάο με την Πόρτο να επικρατεί με το ίδιο σκορ που έχασε στην Ιταλία της Ρόμα και το ματς να οδηγείται στην παράταση.

Εκεί μία απόφαση του Τσακίρ με χρήση του VAR ήταν αυτή που έκρινε την τύχη της αναμέτρησης και έστειλε την Πόρτο στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Δυνατό ξεκίνημα και προβάδισμα για την Πόρτο

Η ομάδα του Σέρτζιο Κονσεϊσάο μπήκε δυνατά στο ματς και πήρε από την αρχή τα ηνία του αγώνα θέλοντας να πετύχει το γκολ που θα της έδινε σκορ πρόκρισης.

Μόλις στο 3’ ο Κορόνα έκανε το δυνατό σουτ στην κίνηση έξω από την περιοχή όμως η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Επτά λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι απείλησαν και πάλι όταν ο Άλεξ Τέγιες δεν κατάφερε να βρει στόχο από καλή θέση.

Τελικώς, η τρίτη ήταν και… φαρμακερή. Από λάθος του Μανωλά στο 26’, οι παίκτες της Πόρτο έκλεψαν την μπάλα έξω από την περιοχή, ο Κορόνα έδωσε στον Μαρεγκά που γύρισε στον Σοάρες και εκείνος από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του.

Ισοφάριση από την άσπρη βούλα!

Παρ’ όλα αυτά, η χαρά των Πορτογάλων δεν κράτησε για πολύ. Ο Μιλιτάο στο 36’ έπεσε στην παγίδα που του «έστησε» ο Περότι και υπέπεσε σε πέναλτι.

Ο Ντε Ρόσι ανέλαβε την εκτέλεση και με ψυχραιμία έστειλε τον Ίκερ Κασίγιας από την άλλη πλευρά για να φέρει το ματς στα ίσια.

Μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους δεν άλλαξε κάτι με τους φιλοξενούμενους να κρατούν με άνεση το σκορ που είχε διαμορφωθεί.

Μαρεγκά και… σκορ παράτασης!

Οι Πορτογάλοι μπήκαν στην επανάληψη δυνατά, όπως δηλαδή είχαν κάνει και στο πρώτο ημίχρονο. Με μόλις τέσσερα λεπτά να έχουν κυλήσει στο ρολόι, ο Μιλιτάο έκανε τη σέντρα και ο Σοάρες με σκαστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα να περάσει ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Όλσεν.

Στο 51’ ο Μαρεγκά δεν κατάφερε να νικήσει από κοντά τον πρώην τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ, όμως το έκανε στο αμέσως επόμενο λεπτό. Ήταν μία σέντρα από αριστερά και ο παίκτης της Πόρτο με προβολή έστειλε για δεύτερη φορά την μπάλα στα δίχτυα των Ρωμαίων.

Με όλα πλέον να κρέμονται σε μία κλωστή, οι δύο ομάδες δεν πήραν ρίσκα και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην δούμε αξιόλογες ευκαιρίες από εκείνο το χρονικό σημείο και έπειτα.

Εξαίρεση ίσως η φάση του 82΄ όταν ο Περότι μετά από λάθος του Πέπε βρέθηκε σε καλή θέση όμως το τελείωμά του ήταν απογοητευτικό. Το 2-1 έμεινε μέχρι και το τέλος της κανονικής διάρκειας του αγώνα και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση.

Τζέκο ο μοιραίος, VAR το ωραίο!

Επειδή σε όλες τις ιστορίες υπάρχει και ένα μοιραίο πρόσωπο, αυτό δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από τον Έντιν Τζέκο. Ο Βόσνιος φορ έχασε τεράστια ευκαιρία στο 112’ να δώσει προβάδισμα στη Ρόμα και πέντε λεπτά αργότερα με χρήση και του VAR ο Τσακίρ υπέδειξε το σημείο του πέναλτι για τράβηγμα του Φλορέντσι στον Φερνάντο. Ο Άλεξ Τέγιες ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε τους Πορτογάλους στον… όγδοο ουρανό.

Οι συνθέσεις:

Πόρτο (Σέρτζιο Κονσεϊσάο): Κασίγιας, Μιλιτάο (103′ Μάξι Περέιρα), Φελίπε, Πέπε, Τέγιες, Οτάβιο (93′ Ερνάνι), Ντανίλο Περέιρα, Ερέρα, Χεσούς Κορόνα (69′ Μπραχίμι), Μαρεγκά, Σοάρες (78′ Φερνάντο).

Ρόμα (Εουσέμπιο Ντι Φραντσέσκο): Όλσεν, Ζουάν Ζέσους, Μανωλάς, Μαρκάνο (76′ Κριστάντε), Κάρσντορπ (55′ Φλορέντσι), Ενζοζνί, Ντε Ρόσι (45′ Πελεγκρίνι, 96′ Σικ), Κολάροβ, Τζανιόλο, Τζέκο, Περότι.

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Σε νέα θανατηφόρα οδική σύγκρουση που σημειώθηκε γύρω στις 7.40 το απόγευμα της Κυριακής (6/5) στον κύριο δρόμο Καλού Χωριού - Λεμεσού, έχασε τη ζωή του ο άτυχος Ευτύχιος Χαρίτου, 30 ετών από τη Λεμεσό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top