ΠΑΡΑ-THEMA

Ο Γεωργιάδης έπαθε Χριστόφια…

Ο Γεωργιάδης έπαθε Χριστόφια…

Δεν είναι η παραίτηση που είναι εξευτελιστική, αλλά η κατακραυγή του κόσμου που προσπερνάς… 

Του Χαράλαμπου Ζάκου

Μπορεί να είναι άδικο όταν κάποια δισεκατομμύρια ευρώ φορτώνονται στους ώμους ενός ατόμου, αν και αποδεδειγμένα έχει επιτύχει σε άλλους τομείς, ωστόσο, όταν ζητάς πορίσματα, εκθέσεις, διαπιστώσεις και έρευνες από κάποια επιτροπή είσαι υπόχρεος όχι απλά να σεβαστείς τα αποτελέσματα, αλλά και να κάνεις κάτι γι’ αυτά.

Η παραίτηση Χάρη Γεωργιάδη, ενός ανθρώπου που ναι μεν κόπιασε για την οικονομία της Κύπρου, αλλά με στοιχεία πλέον απέτυχε στο να τύχει σωστής διαχείρισης μια τράπεζα των πολιτών, επειδή αυτό ήταν ο Συνεργατισμός, θα έπρεπε να θεωρείται δεδομένη.

Όχι επειδή θα πρέπει να του φορτωθούν τα δισεκατομμύρια ευρώ και η Jaguar του Χατζηγιάννη, αλλά επειδή όταν αναλαμβάνεις κάτι θα πρέπει να το κάνεις σωστά, και ειδικά όταν επιμένεις στις κινήσεις σου, που αυτές στο τέλος αποτυγχάνουν και φτάνεις ένα βήμα πριν το κούρεμα.

Το κακό στην Κύπρο έγκειται στην άποψη των πολιτικών πως το να παραιτηθείς είναι εξευτελιστικό. Για μένα, προσωπικά πάντα, εξευτελιστικό είναι η κατακραυγή, οι ευθύνες που μου αποδίδονται αλλά εγώ να συνεχίζω ακάθεκτος.

«Αναλαμβάνω την ευθύνη της οικονομίας της Κύπρου τα τελευταία έξι χρόνια», έγραψε ο ΥΠΟΙΚ. Σωστός. Όμως ενώ εσύ έχεις την ευθύνη της οικονομίας, είναι ο λαός της Κύπρου που πληρώνει πάντα τα σπασμένα.

Επιτέλεσες έργο; Σεβαστό. Δούλεψες; Κανείς δεν λέει το αντίθετο. Όμως η παραίτηση σου θα έπρεπε ήδη να βρίσκεται στο γραφείο του Νίκου Αναστασιάδη. Και ας κριθεί ο Πρόεδρος εάν την αποδεχθεί ή θα συνεχίσεις το έργο σου, που πλέον πάντα θα κρίνεται ακόμη πιο αυστηρά.

ΥΓ: Κ. Γεωργιάδη με την επανεκλογή Αναστασιάδη ζητήσατε να αποχωρίσετε από το Υπουργείο Οικονομικών. Λίγους μήνες μετά και μετά την Έκθεση – καταπέλτη γραπωθήκατε στη θέση σας. Βάσει τούτων δύο είναι τα καίρια ερωτήματα. Γνωρίζατε ότι το αποτέλεσμα της έρευνας για τον Συνεργατισμό θα σας εξέθετε και θέλατε να γλυτώσετε τον πολιτικό σας βίο και μέλλον σε κάποιο άλλο πόστο; Ή απλά θεωρείτε ατιμωτική την παραίτηση; Δεν χρειάζεται απάντηση. Ρητορικά ήταν τα ερωτήματα…

BusinessNews

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top