ΠΑΡΑ-THEMA

Ο Γεωργιάδης έπαθε Χριστόφια…

Ο Γεωργιάδης έπαθε Χριστόφια…

Δεν είναι η παραίτηση που είναι εξευτελιστική, αλλά η κατακραυγή του κόσμου που προσπερνάς… 

Του Χαράλαμπου Ζάκου

Μπορεί να είναι άδικο όταν κάποια δισεκατομμύρια ευρώ φορτώνονται στους ώμους ενός ατόμου, αν και αποδεδειγμένα έχει επιτύχει σε άλλους τομείς, ωστόσο, όταν ζητάς πορίσματα, εκθέσεις, διαπιστώσεις και έρευνες από κάποια επιτροπή είσαι υπόχρεος όχι απλά να σεβαστείς τα αποτελέσματα, αλλά και να κάνεις κάτι γι’ αυτά.

Η παραίτηση Χάρη Γεωργιάδη, ενός ανθρώπου που ναι μεν κόπιασε για την οικονομία της Κύπρου, αλλά με στοιχεία πλέον απέτυχε στο να τύχει σωστής διαχείρισης μια τράπεζα των πολιτών, επειδή αυτό ήταν ο Συνεργατισμός, θα έπρεπε να θεωρείται δεδομένη.

Όχι επειδή θα πρέπει να του φορτωθούν τα δισεκατομμύρια ευρώ και η Jaguar του Χατζηγιάννη, αλλά επειδή όταν αναλαμβάνεις κάτι θα πρέπει να το κάνεις σωστά, και ειδικά όταν επιμένεις στις κινήσεις σου, που αυτές στο τέλος αποτυγχάνουν και φτάνεις ένα βήμα πριν το κούρεμα.

Το κακό στην Κύπρο έγκειται στην άποψη των πολιτικών πως το να παραιτηθείς είναι εξευτελιστικό. Για μένα, προσωπικά πάντα, εξευτελιστικό είναι η κατακραυγή, οι ευθύνες που μου αποδίδονται αλλά εγώ να συνεχίζω ακάθεκτος.

«Αναλαμβάνω την ευθύνη της οικονομίας της Κύπρου τα τελευταία έξι χρόνια», έγραψε ο ΥΠΟΙΚ. Σωστός. Όμως ενώ εσύ έχεις την ευθύνη της οικονομίας, είναι ο λαός της Κύπρου που πληρώνει πάντα τα σπασμένα.

Επιτέλεσες έργο; Σεβαστό. Δούλεψες; Κανείς δεν λέει το αντίθετο. Όμως η παραίτηση σου θα έπρεπε ήδη να βρίσκεται στο γραφείο του Νίκου Αναστασιάδη. Και ας κριθεί ο Πρόεδρος εάν την αποδεχθεί ή θα συνεχίσεις το έργο σου, που πλέον πάντα θα κρίνεται ακόμη πιο αυστηρά.

ΥΓ: Κ. Γεωργιάδη με την επανεκλογή Αναστασιάδη ζητήσατε να αποχωρίσετε από το Υπουργείο Οικονομικών. Λίγους μήνες μετά και μετά την Έκθεση – καταπέλτη γραπωθήκατε στη θέση σας. Βάσει τούτων δύο είναι τα καίρια ερωτήματα. Γνωρίζατε ότι το αποτέλεσμα της έρευνας για τον Συνεργατισμό θα σας εξέθετε και θέλατε να γλυτώσετε τον πολιτικό σας βίο και μέλλον σε κάποιο άλλο πόστο; Ή απλά θεωρείτε ατιμωτική την παραίτηση; Δεν χρειάζεται απάντηση. Ρητορικά ήταν τα ερωτήματα…

BusinessNews

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top