ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κραυγή απόγνωσης από Κύπρια μονογονιό: «Σε ένα μήνα θα είμαι άστεγη»

Κραυγή απόγνωσης από Κύπρια μονογονιό: «Σε ένα μήνα θα είμαι άστεγη»

Θύμισες από Ισπανία, όταν οι Αρχές ξεσπίτωναν κόσμο (2014) για να σωθούν οι τράπεζες, ξυπνά το ψήφισμα που προωθεί από τη Δευτέρα (11/03) στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα Avvaz.org, Κύπρια μονογονιός.

Μέσω αυτού ζητά από τους Κύπριους πολίτες να ψηφίσουν στην αλλαγή αυτού του «αντισυνταγματικού νόμου», όπως χαρακτηριστικά σημειώνει, ο οποίος δίνει το δικαίωμα εκποιήσεων ακόμα και πρώτων κατοικιών.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το σπίτι της τελεί υπό εκποίηση («σε πλειστηριασμό ενώ εκκρεμεί η εκδίκαση της υπόθεσης»), η ίδια είναι Κύπρια πολίτης, άγαμη μητέρα και αν δεν αλλάξει κάτι, σε έναν μήνα θα είναι άστεγη.

«Αυτό είναι αποτέλεσμα του νόμου στην Κύπρο που ψήφισε η Βουλή τον Ιούλιο του 2018» εξηγεί, σημειώνοντας πως με την υφιστάμενη κατάσταση καταπατείται και παραβιάζεται το ανθρώπινό της δικαίωμα για εγκατάσταση.

«Σήμερα είμαι εγώ και τα παιδιά μου, αύριο μπορεί να είστε εσείς. Αλλάξτε αυτό τον αντισυνταματικό νόμο. Είναι εγκληματικός. Βοηθήστε με!» καταλήγει το σημείωμά της στο avaaz.org.

Δυστυχώς, αν και είχε επισημανθεί ποιόν ακριβώς νόμο ψήφιζαν οι βουλευτές μας το καλοκαίρι του 2018, τώρα άρχισαν να γίνονται αισθητές οι παρενέργειές του.

Δείτε το ψήφισμα στο Avaaz.org ΕΔΩ

Η γυναίκα πολύ σωστά τα θέτει πιο πάνω, ωστόσο, η όλη ιστορία φανερώνει και πόσο βαθιά κοιμόμαστε όταν… γίνονται σχέδια για μας, χωρίς εμάς.

Θα είμαστε πιο σοφοί στο μέλλον, ώστε να προλαβαίνουμε τέτοια γεγονότα;

Φ.Μ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top