Κραυγή απόγνωσης από Κύπρια μονογονιό: «Σε ένα μήνα θα είμαι άστεγη»

Κραυγή απόγνωσης από Κύπρια μονογονιό: «Σε ένα μήνα θα είμαι άστεγη»

Θύμισες από Ισπανία, όταν οι Αρχές ξεσπίτωναν κόσμο (2014) για να σωθούν οι τράπεζες, ξυπνά το ψήφισμα που προωθεί από τη Δευτέρα (11/03) στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα Avvaz.org, Κύπρια μονογονιός.

Μέσω αυτού ζητά από τους Κύπριους πολίτες να ψηφίσουν στην αλλαγή αυτού του «αντισυνταγματικού νόμου», όπως χαρακτηριστικά σημειώνει, ο οποίος δίνει το δικαίωμα εκποιήσεων ακόμα και πρώτων κατοικιών.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το σπίτι της τελεί υπό εκποίηση («σε πλειστηριασμό ενώ εκκρεμεί η εκδίκαση της υπόθεσης»), η ίδια είναι Κύπρια πολίτης, άγαμη μητέρα και αν δεν αλλάξει κάτι, σε έναν μήνα θα είναι άστεγη.

«Αυτό είναι αποτέλεσμα του νόμου στην Κύπρο που ψήφισε η Βουλή τον Ιούλιο του 2018» εξηγεί, σημειώνοντας πως με την υφιστάμενη κατάσταση καταπατείται και παραβιάζεται το ανθρώπινό της δικαίωμα για εγκατάσταση.

«Σήμερα είμαι εγώ και τα παιδιά μου, αύριο μπορεί να είστε εσείς. Αλλάξτε αυτό τον αντισυνταματικό νόμο. Είναι εγκληματικός. Βοηθήστε με!» καταλήγει το σημείωμά της στο avaaz.org.

Δυστυχώς, αν και είχε επισημανθεί ποιόν ακριβώς νόμο ψήφιζαν οι βουλευτές μας το καλοκαίρι του 2018, τώρα άρχισαν να γίνονται αισθητές οι παρενέργειές του.

Δείτε το ψήφισμα στο Avaaz.org ΕΔΩ

Η γυναίκα πολύ σωστά τα θέτει πιο πάνω, ωστόσο, η όλη ιστορία φανερώνει και πόσο βαθιά κοιμόμαστε όταν… γίνονται σχέδια για μας, χωρίς εμάς.

Θα είμαστε πιο σοφοί στο μέλλον, ώστε να προλαβαίνουμε τέτοια γεγονότα;

Φ.Μ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Θρήνος στη Λάρνακα: «Έσβησε» στα 30 του ο άτυχος Γιώργος – Πατέρας δύο παιδιών το θύμα του τροχαίου - Πώς έγινε το νέο θανατηφόρο

Θρήνος στη Λάρνακα: «Έσβησε» στα 30 του ο άτυχος Γιώργος – Πατέρας δύο παιδιών το θύμα του τροχαίου - Πώς έγινε το νέο θανατηφόρο

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής στον δρόμο Κελλιών – Τρούλλων, με θύμα τον 30χρονο Γεώργιο Γεωργίου από τη Λάρνακα. Ο 30χρονος, ο οποίος οδηγούσε μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού, συγκρούστηκε μετωπικά με σαλούν όχημα στο οποίο επέβαιναν τέσσερα πρόσωπα, μεταξύ τους και δύο ανήλικα παιδιά.

BEST OF TOTHEMAONLINE