ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Φέρτε της το Ευρωπαϊκό… (ΒΙΝΤΕΟ)

Φέρτε της το Ευρωπαϊκό… (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Λίβερπουλ είναι εδώ! Με μαγική εμφάνιση και κορυφαίους Φαν Ντάικ και Μανέ άλωσε το Μόναχο (1-3 την Μπάγερν) και βάζει πλώρη για το 6ο ευρωπαϊκό!

Η Ευρώπη είναι στο DNA της. Το Κύπελλο με τα μεγάλα αυτιά λες και την μαγνητίζει. Αυτές οι μεσοβδόμαδες ευρωπαϊκές βραδιές λες και βγάζουν από μέσα της τον καλύτερο εαυτό της. Η Λίβερπουλ ξεκίνησε με πρώτο στόχο το πρωτάθλημα και ασυνείδητα έβαλε την Ευρώπη σε δεύτερη μοίρα.

Τα έφερε όμως έτσι η σεζόν που η κατάκτηση του 6ου μπορεί και να είναι πια πιο εύκολη υπόθεση από την επιστροφή στην κορυφή της Αγγλίας μετά από 29 χρόνια! Κι αυτό γιατί μετά από αυτή την εμφάνιση στο Μόναχο, η Λίβερπουλ πια γεννά προσδοκίες για κάτι μεγάλο. Για πορεία ως το τέλος.

Το παραδοσιακό, αγιάτρευτο πρόβλημα των κόκκινων ήταν στο κέντρο της άμυνας. Το γκολ της Μπάγερν Μονάχου προήλθε από δικά της πόδια, από αυτά του Ζοέλ Ματίπ, ο οποίος άθελά του κάρφωσε την μπάλα στα δίχτυα του Άλισον και έκανε προσωρινά το 1-1 (39’) δίνοντας ελπίδες στην Μπάγερν. Ε, αυτή ήταν η μοναδική φορά στο παιχνίδι που οι Βαυαροί απείλησαν.

Διότι όλο το ματς ήταν μία μαγική παράσταση της ομάδας του Κλοπ, η οποία κατάπιε τους Βαυαρούς μες το ίδιο τους το σπίτι. Αυτή τη φορά, ο στυλοβάτης της πρόκρισης δεν ήταν ο Σαλάχ ή ο Φιρμίνο, αλλά ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ.

Ο Ολλανδός έκανε τα πάντα. Έκοβε, έραβε, δημιουργούσε, σκόραρε κιόλας!

Από μία 40άρα μπαλιά διαρκείας στα πόδια του Μανέ ξεκίνησαν όλα. Ο Σενεγαλέζος κόλλησε την μπάλα με μαγικό τρόπο, «χόρεψε» Ραφίνια και Νόιερ και με υπέροχο τρόπο έβαλε την Λίβερπουλ μπροστά στο σκορ (26’). Οι κόκκινοι έκλεισαν όλους τους διαδρόμους προς την δική τους εστία, έλεγξαν τον ρυθμό και παρότι δέχθηκαν ένα κρύο αυτογκόλ, είχαν τις πιο καθαρές ευκαιρίες με Φιρμίνιο (22’) και Ρόμπερτσον (34’) για να βρουν και δεύτερο γκολ.

Την ώρα που η Μπάγερν αγκομαχούσε να χτίσει κάτι της προκοπής, οι Άγγλοι έμοιαζαν ικανοί να πετύχουν το νοκ-άουτ σε κάθε κόντρα. Το σουτ του Σαλάχ πέρασε λίγο άουτ (49’), η τελική πάσα ήταν αυτή που στερούσε από την Λίβερπουλ το δεύτερο γκολ.

Αυτό ήρθε από το απόλυτο αφεντικό της άμυνας της. Με εκπληκτικό άλμα και ασύλληπτη κεφαλιά ο Φαν Ντάικ άφησε όρθιο τον Νόιερ (69’) κι έκανε το 1-2. Απέναντι σε μία ξεχαρβαλωμένη Μπάγερν, ο Μανέ βρήκε και δεύτερο προσωπικό τέρμα (84’, 1-3) και η πρόκριση στα προημιτελικά ήρθε με τον πιο θριαμβευτικό τρόπο.

Σε μία οκτάδα με τέσσερις αγγλικές ομάδες, την Γιουβέντους, την Μπαρτσελόνα, την Πόρτο και τον Άγιαξ, οι «κόκκινοι» είναι αυτοί με τα περισσότερα ευρωπαϊκά (5) και οι δεύτεροι σε συμμετοχές σε τελικούς (8). Το μονοπάτι το ξέρουν καλά, δεν υπάρχει κανείς που μπορεί να τους φοβίσει…

Πηγή: www.sdna.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top