ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όλοι εναντίον ΕΛΑΜ – Έντονες αντιδράσεις κομμάτων για τις δηλώσεις Χρίστου – VIDEO

Όλοι εναντίον ΕΛΑΜ – Έντονες αντιδράσεις κομμάτων για τις δηλώσεις Χρίστου – VIDEO

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσαν οι δηλώσεις του προέδρου του ΕΛΑΜ Χρίστου Χρίστου για τα όσα καταλογίζονται στο κόμμα του περί φυγοστρατίας.

Επιμέλεια: Μιχάλης Μενελάου

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή (15/03) ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ, Χρίστος Χρίστου,  κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην εκδήλωση για παρουσίαση των υποψηφίων ευρωβουλευτών του κόμματός του, αναφέρθηκε στην φυγοστρατία του ΕΛΑΜ που γίνεται λόγος το τελευταίο διάστημα.

Μιλώντας στο βήμα, ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ είπε πως «κάποιοι κομματικοί σχηματισμοί που έχουν πανικοβληθεί με την άνοδο του ΕΛΑΜ, έχουν φροντίσει, εξαγοράζοντας συνειδήσεις, μεμονωμένους δημοσιογράφους και πληρωμένους κονδυλοφόρους να διαδώσουν φήμες».

Συνεχίζοντας ο κύριος Χρίστου ανέφερε πως «κατηγορείται σήμερα το ΕΛΑΜ για φυγοστρατία. Κτυπούν εμένα προσωπικά θέλοντας να με πλήξουν ότι δεν έχω υπηρετήσει την πατρίδα. Τους παρακολουθούσα και τους περίμενα για να απαντήσω δημόσια, σεβόμενους όλους του πολίτες της Κύπρου και σεβόμενος τον κάθε ΕΛΑΜίτη.

«Εγώ σε αντίθεση με αυτούς δεν θα είχα ποτέ το θράσος να ηγούμουν ενός πατριωτικού κινήματος εάν ο ίδιος δεν πίστευα στην ιδέα των ενόπλων δυνάμεων», τόνισε ο κύριος Χρίστου.

Μιλώντας για το πρόβλημα υγείας που δεν του επέτρεψε να εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ είπε: «Είχα την ατυχία για σοβαρούς λόγους υγείας στην ηλικία των 15 και 18 ετών να υποβληθώ σε δυο μεταμοσχεύσεις, αυτό σε απάντηση ότι το πρόβλημα ήταν μικρό. Σε αντίθεση με αυτούς εγώ δεν μεγάλωσα για να γινώ πολιτικός. Μεγάλωσα με μοναδική επιθυμία να γίνω στρατιωτικός και να ενταχθώ στη στρατιωτική σχολή Ευελπίδων. Ό,τι λέγεται και ότι ακούγεται είναι λάσπη και ψέματα».

Συνεχίζοντας ο κύριος Χρίστου ανέφερε πως στελέχη και μέλη του κόμματος πολέμησαν το 1974, άλλοι ήταν μέλη της ΕΟΚΑ και άλλοι ήταν στις ειδικές δυνάμεις της Εθνικής Φρουράς.

«Όταν λοιπόν θα ξαναασχοληθούν και θα κρίνουν το ΕΛΑΜ με στρατιωτικούς όρους να είναι πολύ προσεκτικοί, διότι πιθανών να επιλέξουμε να τους απαντήσουμε με στρατιωτικούς όρους και μπορεί να εφαρμόσουμε ένα ανορθόδοξο πολιτικό πόλεμο».

Δεν δίστασε μάλιστα να απευθυνθεί και στον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ, Μαρίνο Σιζόπουλο, και να αναφέρει ότι «ήταν ο κύριος υποκινητής της όλης κατάστασης». 

Επίσης, διερωτήθηκε, «τι έχει πράξει το τελευταίο διάστημα για την ενίσχυση της Εθνικής Φρουράς» και του απεύθυνε το ερώτημα «πού ήταν στον πόλεμο του 1974;».

Οι πιο πάνω δηλώσεις προκάλεσαν αντιδράσεις από τα κοινοβουλευτικά κόμματα, και όχι μόνο».

Με ανακοίνωσή της η Συμμαχία Πολιτών αναφέρει: «Είναι τραγικό λίγους μήνες πριν τις Ευρωεκλογές εμφανίζονται στην Κύπρο οι νεοφανείς Κύπριοι νεοναζί και να απειλούν τον Κύπριο δημοκράτη που έδωσε αίμα να αντισταθεί, ότι θα απαντήσουν με ανορθόδοξο πόλεμο. Να τον απειλούν ότι θα εξορμήσουν, οι Γερμανοί το έλεγαν τάγματα εφόδου, αυτοί το ονομάζουν μονάδες εφόδου. Ο Κύπριος πολίτης ξέρει να αντιστέκεται. Για αυτό και καλούμε κάθε πολίτη να αντιληφθεί ότι η μόνη δύναμη που μπορεί να ανακόψει την είσοδο των Κυπρίων φασιστών στην Ευρωβουλή είναι η συνεργασία Συμμαχία-Οικολόγοι. Έτσι καλώ τον κόσμο να αναλογιστεί και να ψηφίσει τους άξιους υποψήφιους του ψηφοδελτίου μας για να πάρουν οι δημοκρατικές δυνάμεις και την έκτη έδρα στην Ευρωβουλή.»

Ανακοίνωση του Δημοκρατικού Κόμματος για το ζήτημα αναφέρει: «Οι απειλές του Προέδρου του ΕΛΑΜ επιδιώκουν να κρύψουν την πραγματικότητα που κρύβει η βιτρίνα του ψευδοπατριωτισμού και του λαϊκισμού. Κατάφορη παραβίαση κάθε δημοκρατικής αρχής και νοοτροπίας, αποτελούν οι απειλές που εξαπέλυσε ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ, κατά της κ. Ελένης Θεοχάρους και άλλων, που άσκησαν εύλογη κριτική, όταν αποκαλύφθηκαν τα φαινόμενα φυγοστρατίας στην ηγεσία του ΕΛΑΜ. Είναι φανερό, ότι ο εκνευρισμός του ΕΛΑΜ και οι απειλές του περί «ανορθόδοξου πολιτικού πολέμου», επιδιώκουν να αποπροσανατολίσουν και να κρύψουν την πραγματικότητα που κρύβει η βιτρίνα του ψευδοπατριωτισμού και του λαϊκισμού. Το ΕΛΑΜ συνεχίζει να μην απαντά επί της ουσίας της κριτικής για φυγοστρατία και οι μελοδραματικές και πομπώδεις αναφορές, απλώς επιβεβαιώνουν ότι οι κατηγορίες εναντίον τους είναι η αλήθεια. Αντί να απολογηθούν για τη φυγοστρατία τους, απειλούν. Ας τους κρίνει ο λαός».

Από την πλευρά της η ΕΔΕΚ αναφέρει πως «Σκόπιμα η ηγεσία του ΕΛΑΜ αποφεύγει να απαντήσει επί της ουσίας και στην προκειμένη περίπτωση η ουσία είναι η συνειδητή φυγοστρατία την οποία επέλεξαν τα ηγετικά του στελέχη, οι οποίοι, κατά τα άλλα, παρουσιάζονται ως «υπερασπιστές» και «απελευθερωτές» της πατρίδας μας. Ολοκληρωμένη απάντηση από την ΕΔΕΚ θα πάρουν τη Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019, σε δημοσιογραφική διάσκεψη του Προέδρου του κόμματος, Μαρίνου Σιζόπουλου».

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός κάνει λόγο στις «ανορθόδοξες μεθόδους» όπου αναφέρει: «Η δημοκρατία είναι ότι πιο πολύτιμο έχουμε και είναι χρέος και υποχρέωση μας να την προστατεύσουμε. H ελευθερία του λόγου και η διατύπωση των αντίθετων απόψεων δεν πρέπει ποτέ να ξεφεύγουν από τους κανόνες της δημοκρατίες. Οι βασικές αυτές αρχές δεν μας επιτρέπουν να μιλάμε είτε για «ανορθόδοξες μεθόδους» είτε να εκστομίζονται απειλές για «πολιτικό πόλεμο». Τέτοιες αναφορές απειλούν την ελευθερία και τη δημοκρατία και σίγουρα δεν έχουν θέση στη χώρα μας. Σήμερα χρειαζόμαστε ορθόδοξες πολιτικές μεθόδους για να μάθουμε στους νέους μας πως να θωρακίζουμε τη δημοκρατία.»

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών με δική του ανακοίνωση λέει: Η μόνη δύναμη που μπορεί να ανακόψει την είσοδο των Κυπρίων ακροδεξιών στην Ευρωβουλή είναι η συνεργασία Συμμαχία-Οικολόγοι. Δεν μπορούμε να δεχθούμε από κανέναν να συμπεριφέρεται με τον τρόπο που επέλεξε το ΕΛΑΜ να συμπεριφερθεί, εκστομίζοντας απειλές περί ανορθόδοξου πολέμου εναντίον της Προέδρου του Κινήματος "Αλληλεγγύη" και προκαλώντας το λαϊκό αίσθημα. Οι Κύπριοι έχουν αποδείξει ότι μπορούν να αντιστέκονται σε τέτοιες ναζιστικές και φασιστικές νοοτροπίες. Γι` αυτό και καλούμε κάθε πολίτη να αντιληφθεί ότι η μόνη δύναμη που μπορεί να ανακόψει την είσοδο των Κυπρίων ακροδεξιών στην Ευρωβουλή είναι η συνεργασία «Συμμαχία-Οικολόγοι». Ας αναλογιστεί λοιπόν ο καθένας μας ποιοι από τους υποψήφιους έχουν την αξία και το ηθικό και ιδεολογικό υπόβαθρο που απαιτείται για να εκπροσωπεί επάξια την Κύπρο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και να συμμετάσχει συνειδητά στην ψηφοφορία της 26ης Μάϊου 2019.»

Το ΑΚΕΛ με δική του ανακοίνωση περί του ζητήματος αναφέρει πως «Οι ακροδεξιοί νεοφασίστες στην Κύπρο, νιώθοντας εκτεθειμένοι μετά τις αποκαλύψεις ότι ηγετικά τους στελέχη δεν υπηρέτησαν την πατρίδα, απειλούν ότι θα απαντήσουν με στρατιωτικούς όρους και με ανορθόδοξο πολιτικό πόλεμο. Ήταν καιρός να βγάλουν τη μάσκα και να συμπεριφερθούν ως γνήσια τέκνα των νεοναζί της Χρυσής Αυγής.»

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top