ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ακιντζί: Νέα δρομολόγια και αύξηση του τουρισμού από Τουρκία

Ακιντζί: Νέα δρομολόγια και αύξηση του τουρισμού από Τουρκία

Σύντομα θα αρχίσουν νέα δρομολόγια με νέους προορισμούς/πόλεις στην Τουρκία ενώ θα δρομολογηθούν και επιπλέον πτήσεις από και προς τα κατεχόμενα, δήλωσε ο Τ/κ ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί σε διάσκεψη Τύπου στο «προεδρικό» μετά από συνάντηση με την τουρκική Ένωση Ταξιδιωτικών Πρακτόρων, την αντίστοιχη των Τ/κ πρακτόρων και ξενοδόχων.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Ακιντζί είπε ότι υπάρχουν προβλήματα στη σύνδεση του ψευδοκράτους με την Τουρκία που είναι μόνο αεροπορική, όπως οι τιμές των εισιτηρίων που κατά περιόδους είναι πολύ υψηλές, αλλά και τα ελλιπή δρομολόγια, όμως δρομολογούνται πτήσεις προς άλλες από τις υφιστάμενες, πόλεις της Τουρκίας καθώς και επιπλέον του υφιστάμενου πτητικού προγράμματος.

Κάποια προβλήματα θα λυθούν, πρόσθεσε, όταν σύντομα να λειτουργήσει το νέο τερματικό στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου και θα μπορούν να προσγειώνονται και να απογειώνονται περισσότερα αεροσκάφη.

Απαντώντας σε ερώτηση για την επάρκεια των κλινών, ο κ. Ακιντζί είπε ότι υπάρχουν περίπου 25.000 κλίνες ενώ αυξήθηκαν και τα πεντάστερα ξενοδοχεία. «Αλλά να σας πω αυτό με κάθε ειλικρίνεια: στη χώρα μας υπάρχει φυσική ομορφιά, υπάρχει ιστορική ομορφιά, η όμορφη μεσογειακή κουζίνα, οι άνθρωποί μας που είναι αξιαγάπητοι… Όμως έχουμε ένα ζήτημα που πρέπει να το χειριστούμε, να γίνουμε πιο ευσυνείδητοι απέναντι στο περιβάλλον».

Οι ξένοι τουρίστες, είπε, δεν πηγαίνουν στα κατεχόμενα για να δουν μπετόν και δυστυχώς, η Κερύνεια έχει γίνει ένας σωρός από μπετόν. «Πρέπει να προστατευθούν πολύ σημαντικά ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία, το περιβάλλον».

Ο Μουσταφά Ακιντζί είπε ότι οι ομορφιές του ψευδοκράτους είναι πολλές. «Δεν είναι εύκολο βέβαια να τις συγκρίνεις με τις ομορφιές της Τουρκίας. Η Τουρκία είναι πολύ πολύ πλούσια με την κουλτούρα της, τη φύση, την κουζίνα της. Αλλά πιστεύω ότι σε μικρότερο μέγεθος και εμείς εδώ έχουμε τις ομορφιές μας. Το να έρθουν εδώ οι Τούρκοι πολίτες έχει και ένα άλλο νόημα (εκτός από το οικονομικό όφελος). Όλοι οι άνθρωποι της Τουρκία θα έπρεπε να έρθουν εδώ έστω μια φορά. Αυτό πρέπει να τεθεί ως στόχος».

Ο Πρόεδρος της ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων της Τουρκίας, Φιρούζ Μπαγλίκαγια ανέφερε ότι δίδουν σημασία και θα βοηθήσουν τους Τ/κ στην αύξηση των αριθμού των ξένων τουριστών αλλά και εκείνων από την Τουρκία. Ανακοίνωσε δε ότι θα υπογράψουν πρωτόκολλο συνεργασίας με την αντίστοιχη οργάνωση των τ/κ ταξιδιωτικών πρακτόρων γι’ αυτό το σκοπό και θα συζητήσουν πώς μπορούν να περιλάβουν το ψευδοκράτος στα τουριστικά πακέτα που προσφέρουν σε ξένους τουρίστες.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top