ΜΟΣΧΑ: Βομβαρδιστικά με δυνατότητα μεταφοράς πυρηνικών στην Κριμαία η απάντηση στις ΗΠΑ

ΜΟΣΧΑ: Βομβαρδιστικά με δυνατότητα μεταφοράς πυρηνικών στην Κριμαία η απάντηση στις ΗΠΑ

Η Ρωσία αναπτύσσει βομβαρδιστικά Tu-22M3 με δυνατότητα να μεταφέρουν πυρηνικά όπλα στην Κριμαία.

Η Μόσχα ανακοίνωσε την ανάπτυξη ρωσικών στρατηγικών βομβαρδιστικών Tu-22M3, που έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν πυρηνικά όπλα, στην αεροπορική βάση Gvardeiskoye στη χερσόνησο της Κριμαίας σε απάντηση της ανάπτυξης συστημάτων πυραυλικής άμυνας των ΗΠΑ στην Ρουμανία, δήλωσε ο Βίκτορ Μποντάρεβ, Πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας και Ασφάλειας της άνω βουλής.

"Η ανάπτυξη των αμερικανικών συστημάτων πυραυλικής άμυνας στην Ρουμανία αποτελεί μια σοβαρή πρόκληση και σε απάντηση το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας αποφάσισε την ανάπτυξη στην Κριμαία στην αεροπορική βάση στο Gvardeiskoye, ρωσικών βομβαρδιστικών μεγάλης ακτίνας δράσης Tu-22M3.

Αυτή η απόφαση άλλαξε ριζικά την ισορροπία δυνάμεων στην περιοχή", τόνισε ο Μποντάρεβ στους δημοσιογράφους. Πρόσθεσε ότι τα βομβαρδιστικά Tu-22M3 που θα αναπτυχθούν στην χερσόνησο την οποία η Ρωσία προσάρτησε πριν 5 χρόνια, θα είναι εκσυγχρονισμένα για να καταστρέψουν συστήματα αεράμυνα ς και αντιπυραυλικής άμυνας οπουδήποτε στην Ευρώπη.

Απο ΚΥΠΕ

 *Φωτογραφία αρχείου

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΒΙΝΤΕΟ: Με ελληνικά Rafale και κυπριακή παρουσία η επιβλητική παρέλαση της 14ης Ιουλίου στο Παρίσι

ΒΙΝΤΕΟ: Με ελληνικά Rafale και κυπριακή παρουσία η επιβλητική παρέλαση της 14ης Ιουλίου στο Παρίσι

Στρατιωτικοί της Ουκρανίας και τριάντα πέντε χωρών, αριθμός ρεκόρ πεζοπόρων τμημάτων, αεροσκάφη και τεθωρακισμένα: η παρέλαση της 14ης Ιουλίου του 2026 στο Παρίσι υπήρξε επιβλητική για να προβάλει την στρατηγική αφύπνιση της Ευρώπης και έναν στρατό έτοιμο για μάχη.