Πτώση στο ΧΑΚ: Μεγάλα πακέτα μετοχών Ελληνικής και Τσιμεντοποιΐας Βασιλικού άλλαξαν χέρια

Πτώση στο ΧΑΚ: Μεγάλα πακέτα μετοχών Ελληνικής και Τσιμεντοποιΐας Βασιλικού άλλαξαν χέρια

Οριακή πτώση παρουσίασε την Τετάρτη το Χρηματιστήριο, διακόπτοντας ένα σερί πέντε ανοδικών συνεδριάσεων. Η σημερινή συνεδρία χαρακτηρίστηκε από υψηλό όγκο συναλλαγών, καθώς μεγάλα πακέτα μετοχών της Ελληνικής Τράπεζας και της Τσιμεντοποιΐας Βασιλικού άλλαξαν χέρια.

O Γενικός Δείκτης παρουσίασε πτώση 0,05%, κλείνοντας στις 65,07 μονάδες, ενώ ο Δείκτης FTSE/CySE 20 κατέγραψε ζημιές 0,03 κλείνοντας στις 39,00 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών εκτοξεύτηκε στα €2,62 εκατομμύρια, εκ των οποίων τα €1,9 εκατ σε προσυμφωνημένες συναλλαγές για 2,42 εκατ. τίτλους της Ελληνικής και τα €0,48 εκατ σε προσυμφωνημένες συναλλαγές για 186,000 τίτλους της Τσιμεντοποιΐας Βασιλικού.
 
Με ζημιές έκλεισαν οι επιμέρους χρηματιστηριακοί δείκτες με εξαίρεση την Κύρια Αγορά, η οποία παρουσίασε άνοδο 0,73%. Τη μεγαλύτερη πτώση παρουσίασε ο τομέας των Ξενοδοχείων με 1,95% και ακολούθησαν η Εναλλακτική Αγορά με 1,73% και οι Επενδυτικές Εταιρείες με 1,17%.

Διαβάστε περισσότερα στο BusinessNews

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΚΟ: Η νέα ισχύς του Νικόλα, το χαρτί Σενέκη, και η δεύτερη ευκαιρία στον Χριστοδουλίδη

ΔΗΚΟ: Η νέα ισχύς του Νικόλα, το χαρτί Σενέκη, και η δεύτερη ευκαιρία στον Χριστοδουλίδη

Η συνάντηση της ηγεσίας του ΔΗΚΟ το απόγευμα της Τετάρτης, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δεν έλυσε τις διαφορές που έχουν συσσωρευτεί, τους τελευταίους μήνες. Αντίθετα, επιβεβαίωσε ότι η σχέση των δύο πλευρών περνά ίσως τη δυσκολότερη δοκιμασία της, από την έναρξη της συνεργασίας τους. Το γεγονός, ότι συμφωνήθηκε νέα συνάντηση μέσα στο επόμενο δεκαήμερο, δείχνει πως και οι δύο επιθυμούν να διατηρήσουν ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας. Το ερώτημα, ωστόσο, είναι κατά πόσο υπάρχει ακόμη το πολιτικό κεφάλαιο για μια πραγματική επανεκκίνηση.

BEST OF TOTHEMAONLINE