ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΗΠΑ: Ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μάλερ υπέβαλε την πολυαναμενόμη έκθεσή του για τη ρωσική εμπλοκή στις εκλογές του 2016

ΗΠΑ: Ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μάλερ υπέβαλε την πολυαναμενόμη έκθεσή του για τη ρωσική εμπλοκή στις εκλογές του 2016

Η αποστολή του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μάλερ, ο οποίος υπέβαλε την Παρασκευή (22/03) στο υπουργείο Δικαιοσύνης την τελική του έκθεση για τη φερόμενη ρωσική ανάμιξη στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016 θα τερματιστεί μέσα "στις επόμενες μέρες", δήλωσε ο εκπρόσωπός του.


"Η αποστολή του ειδικού εισαγγελέα θα τερματιστεί μέσα στις επόμενες μέρες", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Πίτερ Καρ, επιβεβαιώνοντας ότι η έρευνα του Μάλερ ολοκληρώνεται με την κατάθεση της έκθεσής του και δεν θα υπάρξουν από τον ίδιο περαιτέρω νομικές ενέργειες.

Ο ειδικός εισαγγελέας δεν θα απαγγείλει νέες κατηγορίες σε σύνδεση με την έρευνά του για τη φερόμενη ρωσική ανάμιξη στις προεδρικές εκλογές του 2016, μετέδωσαν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης CNN, CBS και ABC, επικαλούμενα αξιωματούχους του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ο Μάλερ χρησιμοποίησε την εξουσία του για να ασκήσει διώξεις, έπειτα από αδικήματα που προέκυψαν από την έρευνα του, απαγγέλοντας κατηγορίες σε μια σειρά συνεργατών του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ανάμεσα σε άλλους, στον πρώην επικεφαλής της προεκλογικής καμπάνιας του Ντόναλντ Τραμπ, Πολ Μάναφορτ.

Από τον υπουργό Δικαιοσύνης Ουίλιαμ Μπαρ εξαρτώνται οι επόμενες ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν σχετικά με την έκθεση που του υπέβαλε ο ειδικός εισαγγελέας, δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Οι δικηγόροι του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, Ρούντι Τζουλιάνι και Τζέι Σέκουλοου, δηλώνοντας "ικανοποιημένοι" με την υποβολή της έκθεσης του Μάλερ, τόνισαν επίσης ότι ο Μπαρ είναι αυτός που "θα καθορίσει τα κατάλληλα επόμενα βήματα".

(ΚΥΠΕ - ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP-Sputnik/ΚΔ/ΘΝΕ)

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top