ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Επίτροπος Εθελοντισμού εξήρε το έργο των εθελοντών της Πάφου

Ο Επίτροπος Εθελοντισμού εξήρε το έργο των εθελοντών της Πάφου

Η εθελοντική προσφορά σε συνάρτηση με τον ρόλο των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων αναδεικνύεται ως ένα σημαντικό εργαλείο  για την αντιμετώπιση προβλημάτων, ανέφερε ο Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Γιάννης Γιαννάκη στη χοροεσπερίδα  του Επαρχιακού Συμβουλίου Εθελοντισμού Πάφου  προς τιμή των εθελοντών.  



«Αναγνωρίζοντας αυτή την προσφορά,  η πολιτεία μέσω του Γραφείου του Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων εφαρμόζει πολιτικές οι οποίες στοχεύουν σε τέσσερις πυλώνες. Ενεργός πολιτότητα, εθελοντισμός, κοινωνία των πολιτών και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Με νομοθετήματα, αποφάσεις Υπουργικού Συμβουλίου, υποδομές και άλλες πρωτοβουλίες αναβαθμίζουμε την προσφορά του τομέα αλλά και ενισχύουμε  την αξιοπιστία του», σημείωσε.
 
Πρόσθεσε ότι ο σύγχρονος εθελοντισμός καλύπτει όλους τους τομείς της κοινωνίας και σήμερα λειτουργούν εκατοντάδες εθελοντικά προγράμματα, με την δραστηριοποίηση χιλιάδων ενεργών πολιτών, καλύπτοντας βασικές ανάγκες, αλλά και συμβάλλοντας σημαντικά στην αντιμετώπιση κοινωνικών, περιβαλλοντικών, οικονομικών και άλλων προβλημάτων. Συμπλήρωσε ότι είναι  σημαντική είναι και η αξιοποίηση των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και στην χάραξη πολιτικής από το κράτος και τα αποτελέσματα είναι καλύτερα όταν Πολιτεία και κοινωνία των πολιτών συνεργάζεται για τον κοινό καλό.

«Είμαστε περήφανοι για το Εθελοντικό κίνημα και τους εθελοντές μας οι οποίοι με ανιδιοτέλεια, θυσιάζοντας προσωπικό χρόνο, στερώντας χρόνο από τις οικογένειες τους, προσφέρουν καθημερινά στους συνανθρώπους μας,  σημαντικές υπηρεσίες.  Στόχος όλων μας είναι η ενθάρρυνση της κοινωνίας των πολιτών και ιδιαίτερα των νέων να ενταχθούν στον τομέα του εθελοντισμού με όλα τα οφέλη που θα έχει σε προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο», είπε.
 
Συνεχάρη παράλληλα το Επαρχιακό Συντονιστικό Συμβουλίου Εθελοντισμού Πάφου, τον πρόεδρο του, όλες τις Οργανώσεις μελή του ΕΣΣΕ, και τους εθελοντές για το συνεχές  αξιόλογο έργο. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Δίκη στο Μάτι: Συγκλονίζει ο Άρης Χερουβείμ που έχασε μάνα, αδερφή και δίδυμες ανιψιές στη φωτιά

Μονή Αββακούμ: Σε προχωρημένο στάδιο οι εξετάσεις της Αστυνομίας

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες



Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Ενώπιον μιας πρωτοφανούς σύγκρουσης θεσμών βρίσκεται η κυπριακή κοινωνία η οποία παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη και του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Ενδιαφέρον Συνταγματικό, Πολιτειακό και Πολιτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top