ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΜΑΤΣΑΡΑ και… Γερμανική «ΑΠΟΔΡΑΣΗ» από την Ολλανδία – ΒΙΝΤΕΟ (ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ)

ΜΑΤΣΑΡΑ και… Γερμανική «ΑΠΟΔΡΑΣΗ» από την Ολλανδία – ΒΙΝΤΕΟ (ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ)

Η Γερμανία ξόδεψε προβάδισμα δύο τερμάτων στο Άμστερνταμ, όμως με γκολ του Σουλτς στο τελευταίο λεπτό πάγωσαν την Ολλανδία (2-3) σε ένα εκπληκτικό ματς που έσπασε καρδιές.

Τρία χρόνια ακριβώς μετά τον θάνατο του Γιόχαν Κρόιφ και σε ένα γήπεδο που πήρε το όνομα του, έμοιαζε αδύνατον για την Ολλανδία να χάσει από την ομάδα που όλη η χώρα (ανάμεσα τους και ο Γιόχαν Κρόιφ, όσο ζούσε) λατρεύει να μισεί. Κι όμως, αυτό έγινε με τον πιο… γερμανικό τρόπο.

Ο Γιόαχιμ Λεβ για 45 λεπτά έκανε το απόλυτο ματ στον Ρόναλντ Κούμαν. Κατέβασε ένα υβριδικό 3-4-1-2 χωρίς καθαρό φορ για ένα ημίχρονο ο Λιρόι Σανέ και ο Σερζ Γκνάμπρι έκαναν ότι ήθελαν την άμυνα των «οράνιε» που πιάστηκαν εντελώς αδιάβαστοι τακτικά.

Ο επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι εκμεταλλεύτηκε ένα γλίστρημα του Ντε Λιχτ κι έκανε το 0-1 (15’), ο Νόιερ με καταπληκτικές επεμβάσεις είπε «όχι» δύο φορές στον Μπάμπελ σε απόπειρες για ισοφάριση και ο Γκνάμπρι με μαγική ενέργεια έκανε το 0-2 (34’) σε ένα τέλειο ημίχρονο για την Γερμανία που είχε κι άλλες ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ.

Στην ανάπαυλα οι Ολλανδοί είχαν τον χρόνο να αποκωδικοποιήσουν το σύστημα του αντιπάλου τους και βρήκαν το ιδανικό αντίδοτο, αφού στην επανάληψη οι Γερμανοί δεν πέρασαν ούτε την σέντρα.

Μία υπέροχη κεφαλιά του Ντε Λιχτ έφερε την γρήγορη μείωση του σκορ (48’, 1-2), ενώ ένα πανέξυπνο συρτό σουτ του Ντεπάι έφερε την ισοφάριση (63’).

Οι αλλαγές του Λεβ πάγωσαν τον ρυθμό, η ολλανδική πίεση κόπασε σταδιακά και στο τελευταίο λεπτό μίλησε η κλασική γερμανική ψυχρότητα.

Ο Γκιντογάν έκανε το ρήγμα από αριστερά, την κατάλληλη στιγμή σέρβιρε στον Σουλτς και ο Γερμανός αριστερός μπακ με το κακό του πόδι πάγωσε το Άμστερνταμ (90’, 2-3) σε μία εκπληκτική νίκη για την ομάδα του Γιόαχιμ Λεβ.

Την ίδια ώρα στην Λευκωσία, η διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα σε Κύπρο και Βέλγιο ήταν πασιφανής, όμως το ματς κύλησε όπως το σχεδίασαν οι «κόκκινοι διάβολοι».

Δύο γρήγορα γκολ από Αζάρ και Μπατσουαγί από το πρώτο 20λεπτο έκοψαν από νωρίς τα κυπριακά πόδια, με το Βέλγιο να κάνει την απόλυτη οικονομία δυνάμεων στο υπόλοιπο της αναμέτρησης και το 0-2 να μένει ως το τέλος.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ των βραδινών αγώνων της 2ης αγωνιστικής της προκριματικής φάσης του Euro 2020:

3ος Όμιλος

Βόρεια Ιρλανδία – Λευκορωσία 2-1
(30’ Έβανς, 87′ Ματζένις / 33’ Στάσεβιτς)

Ολλανδία – Γερμανία 2-3
(48’ Ντε Λιχτ, 63’ Ντεπάι / 15’ Σανέ, 34’ Γκνάμπρι, 90’ Σουλτς)

7ος Όμιλος

Πολωνία – Λετονία 2-0
(76’ Λεβαντόφσκι, 84′ Γκλικ)

Σλοβενία – Π.Γ.Δ.Μ. 1-1
(34’ Ζάιτς / 47’ Μπάρντι)

9ος Όμιλος

Κύπρος – Βέλγιο 0-2
(9’ Αζάρ, 18’ Μπατσουαγί)

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Σε θανατηφόρο εξελίχθηκε το τροχαίο που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα στην επαρχία Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top