ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΡΕΛΑΣΗ- ΕΛΛΑΔΑ: Χαμός με το «Μακεδονία ξακουστή» σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη - VIDEOS

ΠΑΡΕΛΑΣΗ- ΕΛΛΑΔΑ: Χαμός με το «Μακεδονία ξακουστή» σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη - VIDEOS

«Οι Μακεδόνες δεν μπορούν, να ζούνε σκλαβωμένοι, όλα και αν τα χάσουνε η λευτεριά τους μένει», βροντοφώναξαν στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. 

Επιμέλεια: Μαρία Χαραλάμπους

Παρά την απαγόρευση του ύμνου της Μακεδονίας «Μακεδονία ξακουστή» κατά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου, στην Αθήνα και πιο συγκεκριμένα στην στρατιωτική παρέλαση, στην μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού αλλά και του Στρατού, το εν λόγω εμβατήριο έπαιξε κανονικά στην παρέλαση με τους συμμετέχοντες και τον κόσμο να το βροντοφωνάζουν.

Την αρχή, έκανε η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού με τον ενθουσιασμό και το χειροκρότημα του κοινού να μην έχει τελειωμό, ενώ το εμβατήριο ακούστηκε και για δεύτερη φορά από την μπάντα του Στρατού αλλά και την Σχολή Ευελπίδων.

Χαμός επικράτησε και στην Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με τα ελλαδικά μέσα ενημέρωσης, όσον αφορά την μαθητική παρέλαση στην Θεσσαλονίκη, ομάδα πολιτών η οποία διαμαρτύρεται για την Συμφωνία των Πρεσπών, έκανε την εμφάνισή της στον επίσημο χώρο της παρέλασης, με ένταση και συνθήματα κατά των πολιτικών, τους οποίους χαρακτήρισαν «προδότες».

Η ομάδα μαζί με το υπόλοιπο κοινό που βρέθηκε εκεί για να παρακολουθήσει την μαθητική παρέλαση, παρά την απαγόρευση και πάλι, τραγούδησαν δυνατά το «Μακεδονία ξακουστή» με όλο τους το πάθος και την φωνή, ούτως ώστε να ακουστούν στα αυτιά των πολιτικών προσώπων.

Μάλιστα, συνθήματα για την Μακεδονία, ακούστηκαν και από τους ίδιους τους μαθητές οι οποίοι την ώρα που περνούσαν μπροστά από τον επίσημο χώρο της παρέλασης φώναξαν «Μακεδονία, γη ελληνική».

Λίγο νωρίτερα αξίζει να σημειωθεί πως επεισόδιο με πλακάτ και συνθήματα, έλαβε χώρα στο σημείο κατά των πολιτικών, με την παρέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων να είναι αναγκαία προς αποφυγή των χειροτέρων.

Ακόμη, κατά τη διάρκεια της παρέλασης ομάδα πολιτών που αντιδρά στη Συμφωνία των Πρεσπών πέταξε φυλλάδια διαμαρτυρίας στον χώρο τα οποία έγραφαν χαρακτηριστικά: «Η λευτεριά κερδίζεται με αίμα και θυσίες, όχι με κοινοβούλια, Πρέσπες και προδοσίες».

Δείτε τα σχετικά βίντεο από την παρέλαση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top