ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΟΝΙΚΟ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ: Παρουσιάστηκε ως θύμα ο Χατζηξενοφώντος - «Ό,τι έκαμα σε τούντο σπίτι εν να το κάμω τζιαί στο δικό σου»

ΦΟΝΙΚΟ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ: Παρουσιάστηκε ως θύμα ο Χατζηξενοφώντος - «Ό,τι έκαμα σε τούντο σπίτι εν να το κάμω τζιαί στο δικό σου»

Στην κατάθεση του Μάριου Χατζηξενοφώντος που παρουσιάστηκε στην δικάσιμο της Τρίτης (26/3), ο κατηγορούμενος εξιστορεί τα γεγονότα της 18ης Απριλίου, ημέρας που διαπράχθηκε το στυγερό έγκλημα στην οδό Ζαλόγγου στον Στρόβολου.

Της Γεωργίας Παππούτα

Υπενθυμίζουμε ότι στην αίθουσα του δικαστηρίου παρουσιάστηκε από τον Αστυφύλακα Ανδρέα Μιχαήλ, η ανακριτική κατάθεση του Μάριου Χατζηξενοφώντος ημερομηνιών 1/5/18- 2/5/18.

Όπως σημειώσαμε και σε προηγούμενο δημοσίευμά μας, ο Χατζηξενοφώντος ισχυρίστηκε ότι μετά από απειλή που δέχθηκε από τον Τζιωνή τον ακολούθησε, για να πάνε σε σπίτι φίλου του δεύτερου, που του χρωστούσε λεφτά.

«Ο Λούης ντύθηκε και φόρεσε μαύρα ρούχα και έσκυψε κάτω από το κρεβάτι και έβγαλε ένα σπαθί σαμουράι. Το ανέμιζε δεξιά και αριστερά. Μετά έφυγε από το δωμάτιο και ύστερα από μερικά δευτερόλεπτα ήρθε χωρίς αυτό. Μετά με τράβηξε με βία και με έβαλε στο αυτοκίνητο λέγοντας μου, θα έρθεις μαζί μου» υποστήριξε.

«Του είπα αν δεν θέλω» σημείωσε, αλλά: «μου είπε ότι το μαχαίρι δεν θα το στρέψω μόνο εναντίον σου αλλά και στην οικογένεια σου».

Στο αυτοκίνητο όπως είπε ο Χατζηξενοφώντος, υπήρχαν τσάντες που δεν ήταν πριν. «Έβαλε και τον σκύλο στο αυτοκίνητο».

«Τον ρώτησα που πάμε και μ είπε εν να δεις». «Ρωτάς πολλά» φέρεται να του ο είπε ο Τζιωνής: «και αν θέλεις να παν ούλλα καλά άκουμε τι σου λαλώ».   

Ο Χατζηξενοφώντος συνέχισε: «Σαν οδηγούσε πηρέ ρούχα και μου τα έδωσε και μου είπε να τα φορήσω και τον ρώτησα γιατί. Μου είπε γιατί είναι κρύο». 

«Πήγαμε σε μια πολυκατοικία σε αδιέξοδο. Τον ρώτησα τι θα κάνουμε και μου είπε φτάσαμε. Είπε να μην μιλώ καθόλου. Κατεβήκατε και έπιασε μαζί του μια τσάντα, το μαχαίρι και το σπαθί. Στον λαιμό του είχε κι άλλο μικρό μαχαίρι. Τον ακλούθησα και ανεβήκαμε στις σκάλες και πήγαμε στην ταράτσα. Μου έδειξε ένα σπίτι και τον ρώτησα αν εν του φίλου του, που του χρωστά και μου είπε ναι». 

«Γιατί το μαχαίρι αφού εν φίλος σου;» φέρεται να ρώτησε ο Χατζηξενοφώντος τον Τζιωνή. «Μπορεί να μεν μου τα δώσει και θα τον εκφοβίσω και μου είπε εν να έρτεις, θέλεις εν θέλεις».

«Σκαφτόμουν να τρέξω να φύγω αλλά δεν το έκανα για τις απειλές που έκανε για την οικογένεια μου» σημείωσε ο κατηγορούμενος.

«Τον ρώτησα αν θα μπει στο σπίτι με την θέληση του φίλου του ή χωρίς και μου είπε σκάσε και μου έβαλε το μαχαίρι στον λαιμό», υποστήριξε.

«Ο Λούης μπήκε μέσα στο σπίτι και μετά περίμενα και άνοιξε την πόρτα της κουζίνας και μου είπε έλα δαμέ. Κρατούσε ένα μαχαίρι με αίματα» ανέφερε.

«Είχε αίματα στο μαχαίρι και στα ρούχα. Στην κουζίνα είχε ένα μικρό παΐδι που φόραγε πιτζάμες» πρόσθεσε.

«Ο Λούης μου είπε μείνε δαμέ και πήγε πάνω. Εγώ έμεινα με το μικρό στην κουζίνα και είχε τα χέρια του πάνω, του είπα μην ανησυχείς».

Μετά όπως είπε «πήγαμε πάνω και είδα δύο γυμνά πόδια με αίματα. Φοβήθηκα και πάγωσα. Άκουγα τον Λούη να μπαινοβγαίνει στα δωμάτια και να ανοίγει ντουλάπια. Βγήκαμε έξω και και πήγαμε στο αυτοκίνητο και φύγαμε».

«Μιλούσε μόνος του και έλεγε ‘η γυναίκα φωνάζει κάνει κάνει αλλά εγώ εν εσταμάτησα» πρόσθεσε.

«Δεν είπαμε οτιδήποτε μεταξύ μας. Μετά πήγαμε σπίτι του παππού του και μου είπε ατέ έφυες και μεν πεις τίποτε γιατί ότι έκαμα σε τούτο σπίτι εν να το κάμω και στο δικό σου».

«Ήμουν φοβισμένος και τρομοκρατημένος» είπε ο Χατζηξενοφώντος.

«Ο Λούης μου είπε να συναντηθούμε και δεν ήρθε. Σε μήνυμα η Σάρα μου είπε να εξαφανιστώ όπως θα εξαφανιστούν και εκείνοι».

Ο Χατζηξενοφώντος υποστήριξε ότι είναι ψευδής η μαρτυρία (σ.σ. Λευτέρη Σολωμού) ότι συζητούσαν στο δωμάτιο για την ληστεία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top