ΚΥΠΡΟΣ: Ξενοδοχείο θα μετατραπεί σε Δικαστήριο- 1.250.000 το κόστος

ΚΥΠΡΟΣ: Ξενοδοχείο θα μετατραπεί σε Δικαστήριο- 1.250.000 το κόστος

Η λύση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας βρέθηκε και ακούει στο όνομα «Φιλοξενία».

Πρόκειται για το γνωστό συνεδριακό κέντρο που παλαιότερα λειτουργούσε ως ξενοδοχείο,το οποίο αναμένεται εντός του τρέχοντος έτους να μετατραπεί σε δικαστηριακή εγκατάσταση και συγκεκριμένα θα φιλοξενεί το δευτεροβάθμιο Δικαστήριο (εφετείο) καθώς και το Εμπορικό Δικαστήριο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης» την Τρίτη 26/3 το Τμήμα Δημοσίων Έργων προχώρησε στην προκήρυξη προσφορών για την μετατροπή του πρώην ξενοδοχείου σε Δικαστήριο με στόχο το Φθινόπωρο του 2019 ή και νωρίτερα να περατωθεί το έργο.

Σε δηλώσεις του ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου ανέφερε ότι το Φιλοξενία θα περιλαμβάνει εκτός από τις οκτώ δικαστικές αίθουσες, γραφεία για τους Δικαστές, γραφεία για το βοηθητικό προσωπικό και αίθουσες συναντήσεων δικηγόρων με τους πελάτες του.

Τέλος, το κόστος μετατροπής του πρώην ξενοδοχείου σε Δικαστήρια θα ανέλθει στα 1.250.000 ευρώ και θα έχει διάρκεια 16 μήνες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Επιστολή Μορφάκη Σολομωνίδη προς Υπουργό Δικαιοσύνης για καταγγελίες Δρουσιώτη- Διερεύνηση και έλεγχος τηλεπικοινωνιακών δεδομένων

Επιστολή Μορφάκη Σολομωνίδη προς Υπουργό Δικαιοσύνης για καταγγελίες Δρουσιώτη- Διερεύνηση και έλεγχος τηλεπικοινωνιακών δεδομένων

Σαφείς απαιτήσεις προς την Πολιτεία και τις αρμόδιες αρχές διατυπώνει ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μορφάκης Σολομωνίδης, ο οποίος μέσω των δικηγόρων του προχώρησε σε επίσημη καταγγελία προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, με αφορμή δημοσιεύσεις του Μακάριου Δρουσιώτη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE