ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπ. Γεωργίας: «Η Κυβέρνηση αποδίδει μεγάλη σημασία σε αμπελουργία και οινοποιία»

Υπ. Γεωργίας: «Η Κυβέρνηση αποδίδει μεγάλη σημασία σε αμπελουργία και οινοποιία»

Ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Καδής, δήλωσε ότι «η Κυβέρνηση, αποδίδει μεγάλη σημασία στην αμπελουργία και στην οινοποιία και έχει ως βασικό άξονα της πολιτικής της το Εθνικό Πρόγραμμα Στήριξης της Αμπελουργίας μέσω του οποίου διατίθενται ετησίως γύρω στα 5 εκατομμύρια ευρώ για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της κυπριακής οινοποιίας».

Σε χαιρετισμό του το Σάββατο στην 9η Έκθεση Κυπριακού Κρασιού ο Υπουργός Γεωργίας είπε, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, ότι πέραν των 5 εκατομμυρίων, «προωθούνται παράλληλα, μέτρα αειφόρου διαχείρισης των φυσικών πόρων, προστασίας του περιβάλλοντος και ασφάλειας της διατροφικής αλυσίδας».

Πρόσθεσε ότι «ταυτόχρονα, η ανάπτυξη των κλάδων προωθείται και μέσα από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης με αγροπεριβαλλοντικά μέτρα,  μέτρα διατήρησης των παραδοσιακών ποικιλιών οίνου όπως το ‘Μαραθεύτικο’ και το ‘Γιαννούδι’, αλλά και ειδικό επενδυτικό μέτρο μέσω του οποίου παρέχονται επιδοτήσεις για αγορά γεωργικού αμπελουργικού εξοπλισμού».

Ο Υπουργός Γεωργίας είπε ότι «το προσεχές φθινόπωρο, θα γίνει νέα προκήρυξη του μέτρου αυτού, με ιδιαίτερη στόχευση στις ορεινές μας περιοχές, όπου βρίσκεται ένα μεγάλο μέρος του κυπριακού αμπελώνα» και εξήγησε ότι «η νέα προκήρυξη, θα προσφέρει στους αμπελουργούς μας την ευκαιρία να αποκτήσουν σύγχρονα μέσα παραγωγής, με απλοποιημένες διαδικασίες και με το ύψος της επιδότησης να φτάνει μέχρι και το 70%».

Στον χαιρετισμό του ο κ. Καδής έκανε ειδική αναφορά «στις συνεχείς βραβεύσεις που λαμβάνουν τα κρασιά του τόπου μας σε διεθνώς αναγνωρισμένους διαγωνισμούς» σημειώνοντας ότι αυτό «είναι απόδειξη της υψηλής τους ποιότητας» ενώ για τους επόμενους στόχους του Υπουργείου Γεωργίας είπε ότι πρέπει να είναι η εδραίωση, ακριβώς,  των βραβευμένων αυτών κυπριακών κρασιών στον παγκόσμιο οινικό χάρτη και η διεθνής αναγνωρισιμότητά τους».

Αναφερόμενος στην εκδήλωση του Ομίλου Οινόφιλων Αμμοχώστου καθώς και σε παρόμοιες, «με τη συμμετοχή ενός σημαντικού αριθμού οινοποιών» ο Υπουργός Γεωργίας, είπε ότι «καταδεικνύουν τη μεγάλη σημασία που έχει η προώθηση των τοπικών οίνων στους επισκέπτες του τόπου μας» Εξέφρασε, τέλος, μεγάλη ικανοποίηση διαπιστώνοντας, «την αυξημένη προώθηση ετικετών ξεχωριστών κυπριακών οίνων σε εστιατόρια και ξενοδοχεία.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top