Χωρίς λεωφορεία η Λεμεσός - Επηρεάζονται μαθητές και πολλοί άλλοι

Χωρίς λεωφορεία η Λεμεσός - Επηρεάζονται μαθητές και πολλοί άλλοι

Σε επ' αόριστον απεργία κατέχονται την Τρίτη, 2 Απριλίου οι εργαζόμενοι της Εταιρείας Μεταφοράς Επιβατών Λεμεσού (ΕΜΕΛ).

Η εταιρεία εξέφρασε για ακόμη μια φορά αδυναμία καταβολής μισθών και άλλων υποχρεώσεων έναντι των εργαζομένων, θέτοντας θέμα βιωσιμότητας της.

Μάλιστα εκπρόσωποι των συντεχνιών και των εργαζομένων βρέθηκαν στις 29 Μαρτίου στα γραφεία της εταιρείας, αναμένοντας ενημέρωση για τις προθέσεις της εταιρείας, μετά και την απόρριψη, από τη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων, της κατ` αρχήν συμφωνίας για επαναφορά των ωφελημάτων που είχαν αποκοπεί το 2014, λόγω της οικονομικής κρίσης.

Μετά την εξέλιξη αυτή, οι εργαζόμενοι της ΕΜΕΛ κατέρχονται σε επ' αόριστον απεργία την Τρίτη (2/4), όπως είχε ήδη εξαγγελθεί, αλλά αναστάληκε εν αναμονή της Γενικής Συνέλευσης για αποδοχή ή όχι της κατ' αρχήν συμφωνίας.

Υπενθυμίζεται πως το βράδυ της 26ης Μαρτίου, η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων απέρριψε την κατ'αρχήν συμφωνία καθώς δεν ικανοποιούσε πλήρως το αίτημα για επαναφορά όλων των παραχωρήσεων του 2014.

Από την απεργία, αναμένεται να επηρεαστούν χιλιάδες άτομα, όπως μαθητές, ηλικιωμένοι και άλλοι πολίτες που χρησιμοποιούν τα λεωφορεία ως μέσο μεταφοράς. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Λετυμπιώτης: Στόχος η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από το σημείο που είχαν διακοπεί - «Κλείδωσε» η συνάντηση ΠτΔ - Ολγκίν

Λετυμπιώτης: Στόχος η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από το σημείο που είχαν διακοπεί - «Κλείδωσε» η συνάντηση ΠτΔ - Ολγκίν

Στην εκπομπή «Από Μέρα σε μέρα» μίλησε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτη ο οποίος αναφέρθηκε στην συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Τουφάν Ερχιουρμάν, αναφέρθηκε στη παραβίαση του εναέριου χώρου καθώς στη συνάντηση του Προέδρου της δημοκρατίας με την κ. Ολγκίν.