Εργαζόμενοι ΕΜΕΛ: Επ' αόριστον απεργία μέχρι πλήρη ικανοποίηση αιτημάτων

Εργαζόμενοι ΕΜΕΛ: Επ' αόριστον απεργία μέχρι πλήρη ικανοποίηση αιτημάτων

Ακόμη και με καταβολή του μισθού Μαρτίου δεν πρόκειται να αναστείλουν την επ` αόριστον απεργία που άρχισαν σήμερα οι εργαζόμενοι της Εταιρείας Μεταφοράς Επιβατών Λεμεσού (ΕΜΕΛ) οι οποίοι ξεκαθαρίζουν πως θα πρέπει να ικανοποιηθεί και το αίτημα τους για επαναφορά όλων των ωφελημάτων που τους αποκόπηκαν το 2014, λόγω της οικονομικής κρίσης.

Το πρωί οι απεργοί συγκεντρώθηκαν στο σταθμό μετεπιβίβασης, στο παλιό νοσοκομείο Λεμεσού, όπου έτυχαν ενημέρωσης από τους συντεχνιακούς της ΣΕΚ και ΠΕΟ για τις εξελίξεις και που, όπως σημειώνουν, δεν επιτρέπουν παρά τη συνέχιση της επ` αόριστον απεργίας.

Σε δηλώσεις του, ο Επαρχιακός Γραμματέας της ΟΜΕΠΕΓΕ – ΣΕΚ, Γιάννης Τσουρής, ανέφερε πως "για άλλη μια φορά είμαστε δυστυχώς υποχρεωμένοι, με απεργιακά μέτρα, να διεκδικούμε τα αυτονόητα", προσθέτοντας ότι "αυτή τη φορά, εκτός από τον μισθό Μαρτίου, ο οποίος δεν έχει καταβληθεί,  προστέθηκε και η χρονίζουσα εκκρεμότητα της επιστροφής των παραχωρήσεων που απορρέουν από τη συλλογική σύμβαση των εργαζομένων".

Είμαστε αποφασισμένοι, τόνισε ο κ.Τσουρής, " να τραβήξουμε τον αγώνα μέχρι τέλους, ωσότου λυθεί οριστικά το συγκεκριμένο πρόβλημα", ενώ ερωτηθείς γιατί στη Λεμεσό δεν υπήρξε επίλυση του θέματος της μισθοδοσίας, όπως στη Λευκωσία και στη Λάρνακα, ανέφερε πως "στη Λεμεσό η φύση των προβλημάτων είναι πιο πολύπλοκη και χρονολογείται και γι αυτό το λόγο δεν κατέστη δυνατό, κατά τη διάρκεια του τριημέρου, να έχουμε τουλάχιστον ενώπιον μας μια πρόταση για να μπορέσουμε να ανακοινώσουμε άρση των απεργιακών μέτρων".

Από την πλευρά του, ο Επαρχιακός Γραμματέας της  ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ – ΠΕΟ, Χρίστος Χριστοφή, ανέφερε ότι συντεχνίες και εργαζόμενοι θα αξιολογήσουν την όποια πρόταση τεθεί ενώπιον τους, αλλά επί του παρόντος "ναι, θα συνεχιστεί η επ` απόριστον απεργία".

Ο κ.Χριστοφή υπενθύμισε πως την περασμένη εβδομάδα η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων της ΕΜΕΛ απέρριψε την κατ` αρχήν συμφωνία για επιστροφή μέρους των παραχωρήσεων που έγιναν το 2014 και πως "από τότε είχαμε ενημερώσει την εταιρεία και το Υπουργείο ότι πρέπει να επιστραφούν όλες οι αποκοπές και έκτοτε δεν έχουμε κάτι άλλο, γιατί προέκυψε και το πρόβλημα μη καταβολής του μισθού".

Εμείς, κατέληξε, "έχουμε ενημερώσει την εταιρεία ότι και καταβολή του μισθού να γίνει,  θα συνεχίσουμε την επ` αόριστον απεργία μέχρι να ικανοποιηθεί και το δεύτερο ζήτημα (επιστροφή αποκοπών 2014)".

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Βίκτωρας Παπαδόπουλος: «Ο ΠτΔ έχει καθαρά χέρια, εδώ σκέφτεται αν θα πάει σε ένα εστιατόριο» - Η κόντρα με ΑΚΕΛ και η απάντηση Στεφάνου

Βίκτωρας Παπαδόπουλος: «Ο ΠτΔ έχει καθαρά χέρια, εδώ σκέφτεται αν θα πάει σε ένα εστιατόριο» - Η κόντρα με ΑΚΕΛ και η απάντηση Στεφάνου

Κατηγορηματική διάψευση κάθε υπαινιγμού περί διαφθοράς εκπέμπει το Προεδρικό περιβάλλον του Νίκου Χριστοδουλίδη.Ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, διαβεβαίωσε ότι ο Πρόεδρος ασκεί τα καθήκοντά του με απόλυτη εντιμότητα, τονίζοντας πως είναι βέβαιος ότι κατά την αποχώρησή του από το αξίωμα δεν θα υπάρξει καμία σκιά εις βάρος του.

BEST OF TOTHEMAONLINE