ΔΙΕΘΝΗ

«Πολύ ευχαρίστως» απαντά ο Κόρμπιν στην πρόσκληση της Μέι

«Πολύ ευχαρίστως» απαντά ο Κόρμπιν στην πρόσκληση της Μέι

Θετική απάντηση στην πρόταση της πρωθυπουργού Μέι να συναντηθούν για να προσπαθήσουν να καταρτίσουν ένα κοινό σχέδιο που θα εξασφαλίσει νέα παράταση του Άρθρου 50, έδωσε ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος της βρετανικής αντιπολίτευσης Τζέρεμι Κόρμπιν.


Λέγοντας ότι «πολύ ευχαρίστως» θα συναντηθεί με την κα Μέι, ο κ. Κόρμπιν σημείωσε: «Αναγνωρίζουμε ότι έκανε μια κίνηση. Αναγνωρίζω την ευθύνη μου να εκπροσωπώ τους πολίτες που υποστήριξαν τους Εργατικούς στις τελευταίες εκλογές και τους πολίτες που δεν υποστήριξαν τους Εργατικούς, αλλά παρόλα αυτά θέλουν μια βεβαιότητα και ασφάλεια για το δικό τους μέλλον και αυτή είναι η βάση επί της οποίας θα τη συναντήσουμε και θα έχουμε αυτές τις συζητήσεις».

Ο κ. Κόρμπιν τόνισε επίσης ότι το σημαντικότερο δεν είναι το κατά πόσο η χώρα θα λάβει μέρος στις ευρωεκλογές, αναφερόμενος στην πιθανή διάρκεια μιας νέας παράτασης. «Το πιο σημαντικό ζήτημα είναι να διασφαλίσουμε ότι δε θα βρεθούμε απότομα εκτός ΕΕ την άλλη εβδομάδα χωρίς συμφωνία και με αυτό που πιστεύω ότι θα ήταν ένας συνεπακόλουθος βαθμός χάους».

Εκπρόσωπος της πρωθυπουργού, εξάλλου, επανέλαβε ότι η κα Μέι θέλει ένα κοινώς συμφωνημένο σχέδιο ώστε να το παρουσιάσει στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 10ης Απριλίου.

«Χωρίς συμβιβασμό και από τις δύο πλευρές, είναι απίθανο να βρούμε λύση», σχολίασε ο εκπρόσωπος.

Σημείωσε επίσης ότι η υπόσχεση της πρωθυπουργού να παραιτηθεί εάν περάσει η δική της συμφωνία από τη Βουλή εξακολουθεί να ισχύει.

Πάντως η αλλαγή στρατηγικής της πρωθυπουργού έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από ευρωσκεπτικιστές Συντηρητικούς. Ο Μπόρις Τζόνσον είπε ότι οι πολίτες θα απογοητευτούν από την «εκχώρηση του ελέγχου του Brexit» στον Τζέρεμι Κόρμπιν, ενώ και ο Τζέικομπ Ρις-Μογκ σχολίασε ότι ο λαός δεν ψήφισε για «κυβέρνηση συνασπισμού» με το Εργατικό Κόμμα.

Σύμφωνα δε με ορισμένες πληροφορίες, τουλάχιστον τέσσερις υπουργοί τάχθηκαν εναντίον της επιλογής της κ. Μέι και της πρότασης για νέα παράταση του Άρθρου 50. Ενστάσεις φέρονται να διατύπωσαν άλλοι δέκα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top