ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΠΕΡΓΙΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ: «Καταθλιπτική η εικόνα στα σχολεία»- Πρόταση για ξεχωριστές εταιρίες

ΑΠΕΡΓΙΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ: «Καταθλιπτική η εικόνα στα σχολεία»- Πρόταση για ξεχωριστές εταιρίες

Καταθλιπτική, χαρακτήρισε την εικόνα σε ορισμένα σχολεία της Λεμεσού, ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, Κυριάκος Νικηφόρου, λόγω της μειωμένης προσέλευσης μαθητών, ως συνεπακόλουθο της απεργίας των λεωφορειούχων.

“Είμαστε στο ίδιο έργο θεατές”, ανέφερε στο ThemaOnline ο κ. Νικηφόρου την Τετάρτη (3/4), αναφερόμενος στο πρόβλημα που δημιουργείται με την επ’ αόριστον απεργία των λεωφορειούχων στη Λεμεσό, για να συμπληρώσει ότι κατά τη φετινή χρονιά, χάθηκαν εκατοντάδες ώρες μαθημάτων λόγω των απεργιών.

Ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γονέων, αναφέρθηκε χαρακτηριστικά σε πληροφόρηση που έλαβε για σχολείο της Λεμεσού, στο οποίο από τους 400 μαθητές, την Τρίτη (2/4) μετέβησαν μόνο 30 μαθητές, συμπληρώνοντας ταυτόχρονα ότι μεγάλο πρόβλημα δημιουργείται στις Τεχνικές Σχολές, αφού σε αυτές φοιτούν παιδιά από διάφορες και απομακρυσμένες περιοχές.

Ο κ . Νικηφόρου, στάθηκε ιδιαίτερα στο χρονικό σημείο που γίνεται η απεργία λέγοντας ότι είμαστε ένα μήνα πριν τις Παγκύπριες εξετάσεις, ενώ απαντώντας σε ερώτηση τι θα γίνει εάν η απεργία συνεχιστεί για μέρες, ανέφερε ότι θα πρέπει να βρεθούν τρόποι να καλυφτεί η ύλη που χάθηκε.

“Δεν έχουμε καμία διαφορά, ούτε με την εταιρία, ούτε με το Υπουργείο” τόνισε μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας, συμπληρώνοντας ταυτόχρονα όμως ότι οι μαθητές δεν πρέπει να γίνονται έρμαιο των δύο πλευρών.

Προς αυτή την κατεύθυνση, ο κ. Νικηφόρου ανέφερε ότι η Συνομοσπονδία, κατέθεσε πρόταση στην Κυβέρνηση όπως, στις επόμενες συμβάσεις που πρόκειται να υπογραφούν για το 2020, να διαχωριστούν τα δρομολόγια που μεταφέρουν μαθητές και να τα αναλάβει ξεχωριστή εταιρία.

Τέλος, ο κ. Νικηφόρου ανέφερε ότι πλέον, πρέπει να κάτσουν κάτω οι εταιρίες και το Υπουργείο (σ.σ. Συγκοινωνιών) και να δουν αν οι εταιρίες είναι βιώσιμες και πως θα διασφαλιστεί η μεταφορά των μαθητών, αφού εκτός από την Λεμεσό, φέτος είχαν προηγηθεί και άλλες απεργίες σε Λάρνακα και Πάφο.

Χρίστος Ζήνωνος

*Φωτογραφία αρχείου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Τέλος από την ΕΔΕΚ Ο Γιώργος Βαρνάβα: Αποχωρεί με «καρφιά» κατά Σιζόπουλου

Τέλος από την ΕΔΕΚ Ο Γιώργος Βαρνάβα: Αποχωρεί με «καρφιά» κατά Σιζόπουλου

Ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την ΕΔΕΚ ο Γιώργος Βαρνάβα, μέσω γραπτής δήλωσης του, στην οποία εξηγεί τους λόγους της απομάκρυνσης του, ενώ την ίδια ώρα «πυροβολεί» και τον Πρόεδρο του κόμματος, Μαρίνο Σιζόπουλο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top