ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μερκής, ο ΛΥΤΡΩΤΗΣ! – Ιπτάμενος Πέτρου αλλά… γαλαζοκίτρινο προβάδισμα!

Μερκής, ο ΛΥΤΡΩΤΗΣ! – Ιπτάμενος Πέτρου αλλά… γαλαζοκίτρινο προβάδισμα!

Ο ΑΠΟΕΛ πήρε τη νίκη… δια πυρός και σιδήρου κόντρα στην ΕΝΠ για τον πρώτο αγώνα της ημιτελικής φάσης του κυπέλλου με τον 1-0. Το σκορ διαμόρφωσε στο 85′ ο Μερκής ο οποίος… κατάφερε να «νικήσει» τον καταπληκτικό Πέτρου με κοντινή κεφαλιά. Ο Κύπριος κήπερ της ομάδας του Παραλιμνίου, έκανε πολλές απεκρούσεις ενώ σταμάτησε και το πέναλτι του Ντε Βιντέντι στο 79′. 

Με αυτό το μικρό προβάδισμα Ο ΑΠΟΕΛ πάει στο Παραλίμνι εκεί όπου η Ένωση θα τα παίξει όλα για όλα για να βρεθεί αυτή στον τελικό.

A’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Το πρώτο 10λεπτο του αγώνα ήταν… αναγνωριστικού χαρακτήρα καθώς οι δύο ομάδες δεν έκαναν κάποια φάση με τον ΑΠΟΕΛ να έχει την κατοχή. Η πρώτη ευκαιρία σημειώθηκε στο 13′ και ήταν για την ΕΝΠ σε μια μπαλιά του Μηνά Αντωνίου με τον Βάτερμαν να βγαίνει και να μαζεύει. Μετά από αυτό το σημείο το παιχνιδί… ζεστάθηκε και στο 15′ ήταν σειρά του Βούρου να κάνει τη σέντρα όμως κανείς δεν βρέθηκε στην πορεία της.

Οι γαλαζοκίτρινοι συνέχισαν να πιέζουν και να δημιουργούν ευκαιρίες. Πρώτα σε σουτ του Τάμαρι στο 18′ το οποίο κατέληξε κόρνερ έπειτα από κόντρες και ένα λεπτό αργότερα, στο 19, με τον Ντε Βιντσέντι να χάνει την πιο μεγάλη ευκαιρία. Ο Μπάλογκ έκανε την μπαλιά στο δεύτερο δοκάρι και ο Αργεντινός από το ύψος της μικρής περιοχής πήρε την κεφαλιά με τον Πέτρου να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ.

Οι γηπεδούχοι έψαξαν το γκολ που θα τους έβαζε επικεφαλής στα αποδυτήρια. Στο 28′ ο Σόουζα έπειτα από εκτέλεση κόρνερ έκανε τη προβολή με την μπάλα να περνά λίγο έξω. Στο 31′ ο Βιντιγκάλ από πλάγια θέση έκανε το πλασέ όμως ο Πέτρου έσωσε και ξανά την ομάδα του.

Στο 32′ ο Τάμαρι έκλεψε και έκανε το μακρινό σουτ με την μπάλα να περνά ελάχιστα έξω από το αριστερό παραθυράκι των φιλοξενούμενων. Ο Ιορδανός και πάλι από την περιοχή στο 37′ με πλασέ έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.

Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ 

Το… σκηνικό στην επανάληψη δεν άλλαξε καθόλου με τον ΑΠΟΕΛ να είναι ο απίλυτος άρχοντας του ματς. Ωστόσο η ανασταλτική λειτουργία της Ένωσης δεν άφησε τους γηπεδούχους να κάνουν και πολλά πράγματα.

«Πατούσαν» περιοχή χωρίς να απειλήσουν. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δούμε την πρώτη καλή στιγμή στο β’ μέρος στο 76′ με τον Ντε Βιντσέντι. Το σουτ του Αργεντινού πέρασε μόλις έξω.

Η ομάδα του Πάολο Τραμετσάνι άρχισε να εντείνει τις προσπάθειες της για γκολ με τον Νατέλ από το ύψος του πέναλτι να πλασάρει τον Πέτρου που έδιωξε σε κόρνερ. Από το κόρνερ οι γαλαζοκίτρινοι κέρδισαν το πέναλτι στο 79′ μετά από χέρι αμυντικού των βυσσινί σε κεφαλιά του Μερκή. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ντε Βιντσέντι ο οποίος νικήθε από τον Πέτρου!

Στο 84΄ο Αγγελή έδιωξε πάνω στη γραμμή το πλασέ του Μπέζιακ. Ένα λεπτό αργότερα, στο 85′ ο Μερκής «λύτρωσε» τον ΑΠΟΕΛ και με κοντινή κεφαλιά άνοιξε το σκορ και ταυτόχρονα διαμόρφωσε το τελικό 1-0, χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του.

ΑΠΟΕΛ (Τραμετσάνι): Βάτερμαν, Βούρος, Μερκής, Ιωάννου, Φακινέτι, Μοράις (64′ Μπέζιακ), Σόουζα, Βιντιγκάλ (75′ Αλωνεύτης), Μπάλογκ, Ντε Βινσέντι, Τάμαρι (71′ Νατέλ)

ΕΝΠ (Φελκ): Πέτρου, Φυτανίδης, Αγγελή, Κυριάκου, Ενόχ, Μαϊσουράτζε, Ολίβα, Αντωνίου, Γκοζλάν (46′ Ζάρατε), Ουντόζι (88′ Γκλάβινα), Πίττας.

 

Kίτρινες: Ντε Βιντσέντι – Ενόχ, Κυριάκου
Κόκκινες:
Στάδιο: Γ.Σ.Π
Διαιτητής: Τράττου Λεόντιος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Νικήτα Στέλιος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Γκίνος Γιώργος
4ος Διαιτητής: Νεοφύτου Νεόφυτος
Παρατηρητής Διαιτησίας: Τσαγγάρης Μάριος

 

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Kαιρός: Πότε αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και βροχές - Η πρόγνωση μέχρι την Δευτέρα του Πάσχα



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top