Θυμόμαστε όλοι το σχέδιο «Ανάν» - Ετοιμάζουν τώρα το σχέδιο «Μπαν γκι – Μουν;»

Θυμόμαστε όλοι το σχέδιο «Ανάν» - Ετοιμάζουν τώρα το σχέδιο «Μπαν γκι – Μουν;»

Σύμφωνα με τα όσα δηλώνει ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Στέφαν Ντουζαρίκ, το Κυπριακό παραμένει στις προτεραιότητες του Μπαν γκι Μουν.

Η πιο πάνω δήλωση έγινε κατά τη διάρκεια του σχολιασμού στη δήλωση του Τούρκου

Πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος ζήτησε από τον Μπαν γκι-Μουν να παρουσιάσει το δικό του σχέδιο στο κυπριακό, όπως είχε πράξει ο Κόφι Ανάν.

Ο κύριος Ντουζαρίκ ανέφερε ότι ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ, Έσπεν Μπαρθ Έιντε εργάζεται σκληρά συνεχίζοντας τις διαβουλεύσεις του και όταν θα είναι έτοιμος να αποκαλύψει κάτι, θα το πράξει.

"Προφανώς το κυπριακό παραμένει πολύ ψηλά στην ατζέντα του ΓΓ και τόσο ο ΓΓ, όσο κι ο (Τούρκος) πρωθυπουργός είπαν στη συνάντησή τους πως είναι ένα μόνιμο θέμα στην ατζέντα το οποίο θα ήθελαν να δουν να επιλύεται" ανέφερε ο κύριος Ντουζαρίκ.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ερσίν Τατάρ: Οχι σε επίσημες διαπραγματεύσεις χωρίς αναγνώριση κυριαρχικής ισότητας

Ερσίν Τατάρ: Οχι σε επίσημες διαπραγματεύσεις χωρίς αναγνώριση κυριαρχικής ισότητας

Δεν θα εισέλθουμε σε καμία επίσημη διαδικασία διαπραγμάτευσης "χωρίς να αναγνωριστεί η κυριαρχική ισότητα και το ισότιμο διεθνές καθεστώς των Τουρκοκυπρίων" δήλωσε ο Τ/κ ηγέτης Ερσίν Τατάρ κατά την επιστροφή του στα κατεχόμενα από την Νέα Υόρκη.