Θυμόμαστε όλοι το σχέδιο «Ανάν» - Ετοιμάζουν τώρα το σχέδιο «Μπαν γκι – Μουν;»

Θυμόμαστε όλοι το σχέδιο «Ανάν» - Ετοιμάζουν τώρα το σχέδιο «Μπαν γκι – Μουν;»

Σύμφωνα με τα όσα δηλώνει ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Στέφαν Ντουζαρίκ, το Κυπριακό παραμένει στις προτεραιότητες του Μπαν γκι Μουν.

Η πιο πάνω δήλωση έγινε κατά τη διάρκεια του σχολιασμού στη δήλωση του Τούρκου

Πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος ζήτησε από τον Μπαν γκι-Μουν να παρουσιάσει το δικό του σχέδιο στο κυπριακό, όπως είχε πράξει ο Κόφι Ανάν.

Ο κύριος Ντουζαρίκ ανέφερε ότι ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ, Έσπεν Μπαρθ Έιντε εργάζεται σκληρά συνεχίζοντας τις διαβουλεύσεις του και όταν θα είναι έτοιμος να αποκαλύψει κάτι, θα το πράξει.

"Προφανώς το κυπριακό παραμένει πολύ ψηλά στην ατζέντα του ΓΓ και τόσο ο ΓΓ, όσο κι ο (Τούρκος) πρωθυπουργός είπαν στη συνάντησή τους πως είναι ένα μόνιμο θέμα στην ατζέντα το οποίο θα ήθελαν να δουν να επιλύεται" ανέφερε ο κύριος Ντουζαρίκ.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Επί της ουσίας η συζήτηση ΠτΔ - Έρχιουρμαν - Νέα συνάντηση τέλη Απριλίου

Κυπριακό: Επί της ουσίας η συζήτηση ΠτΔ - Έρχιουρμαν - Νέα συνάντηση τέλη Απριλίου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Τουφάν Έρχιουρμαν, συμφώνησαν να συναντηθούν εκ νέου έως τα τέλη Απριλίου με σκοπό να προβούν σε πιο συγκεκριμένες ανακοινώσεις, όπως ανακοίνωσαν τα ΗΕ μετά τη σημερινή τους συνάντηση στην κατοικία του Ειδικού Αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα στην Κύπρο, Χασίμ Ντιάν, στη νεκρή ζώνη στη Λευκωσία. Πρόσθεσαν πως οι δυο ηγέτες χαιρέτισαν τη διαρκή δέσμευση και εμπλοκή του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στο Κυπριακό και επανέλαβαν τη συνεχή ετοιμότητά τους να υποστηρίξουν τις προσπάθειές του.

BEST OF TOTHEMAONLINE