ΠΑΡΑ-THEMA

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Η απερισκεψία οδηγού λίγο έλειψε να προκαλέσει σοβαρό τροχαίο

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Η απερισκεψία οδηγού λίγο έλειψε να προκαλέσει σοβαρό τροχαίο

Από καθαρή τύχη δεν προκλήθηκε σοβαρό τροχαίο στο κέντρο της Λευκωσίας όταν αφηρημένος οδηγός επιχείρησε στροφή προς κεντρική αρτηρία της πόλης που είναι μονόδρομος.

Το περιστατικό σημειώθηκε στο κέντρο της Λευκωσίας, λίγο πριν τις 21:00 της Τετάρτης 3/4, όταν οδηγός με κατεύθυνση από την Θεμιστοκλή Δέρβη αντί να προχωρήσει ευθεία από το φανάρι προς την Διαγόρου επιχείρησε στροφή προς την Ευαγόρου. Οδός η οποία είναι τριπλής κατευθύνσεως αλλά και μονόδρομος.

Για καλή του τύχη, του ιδίου αλλά και των άλλων οδηγών, λόγω του ότι ο φωτεινός σηματοδότης από την κατεύθυνση της Ευαγόρου έδειχνε κόκκινο τα οχήματα δεν κινούνταν και έτσι αποφεύχθηκε μια ενδεχόμενη σύγκρουση.

Μετά από σήματα άλλων οδηγών, ο αφηρημένος οδηγός προσπάθησε να κινηθεί με την όπισθεν ώστε να διορθώσει το λάθος του, ωστόσο η απερισκεψία του παραλίγο να προκαλέσει άλλο τροχαίο με οχήματα που κατευθύνονταν αυτή τη φορά από την Θεμιστοκλή Δέρβη προς την Διαγόρου.

Ευτυχώς, λόγω κυρίως των συγκυριών και της τύχης αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

ΥΓ: Θα πρέπει όλοι να κατανοήσουμε πως οι πινακίδες, τα φώτα τροχαίας, το όριο ταχύτητας και άλλες οδικές σημάνσεις δεν βρίσκονται στους δρόμους μέχρι να περάσουμε το τεστ και να πάρουμε το δίπλωμα, αλλά για να μας προειδοποιούν, να μας προφυλάσσουν και να μας κατευθύνουν. Το δίπλωμα οδήγησης δεν είναι απλά ένα προνόμιο αλλά μία τεράστια ευθύνη. Για κάποιους που δεν επιδεικνύουν την απαραίτητη προσοχή στους δρόμους, το όχημα τους μπορεί πολύ εύκολα να μετατραπεί από ένα μεταφορικό μέσο, σε ένα επικίνδυνο όπλο που μπορεί να σκοτώσει ή να τραυματίσει, τους ιδίους, αλλά και τους γύρω τους. Κανείς δεν θέλει να κουβαλά στους ώμους του ένα θανατηφόρο ατύχημα, γι’ αυτό όλοι μας ας δείχνουμε λίγη περισσότερη προσοχή όταν βρισκόμαστε πίσω από το τιμόνι. Ας μην ξεχνάμε πως κάποιος μας περιμένει στο σπίτι. Όχι μόνο εμάς αλλά και τον δίπλα μας! 

Χαράλαμπος Ζάκος

*φωτογραφία αρχείου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top