LIFESTYLE

Οι Man of the Year Κύπρου 2019 - Ανακάλυψαν ουσία που καταστρέφει καρκινικά κύτταρα της λευχαιμίας

Οι Man of the Year Κύπρου 2019 - Ανακάλυψαν ουσία που καταστρέφει καρκινικά κύτταρα της λευχαιμίας

Ο Κωνσταντίνος Τζελέπης και ο Γιώργος Βασιλείου αναδείχθηκαν το βράδυ της Τετάρτης (3/4) Man of the Year στην 18η απονομή των Τράπεζα Κύπρου Man of the Year Awards 2019, στη Λευκωσία.

Οι επιστήμονες του Wellcome Sanger Institute και των Πανεπιστημίων Κέιμπριτζ και Νότινγκαμ, με επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας τους τους Γιώργο Βασιλείου και Κωνσταντίνο Τζελέπη, ανακάλυψαν μια δραστική ουσία, η οποία καταστρέφει καρκινικά κύτταρα της λευχαιμίας.

Η εν λόγω ουσία (SPHINX31) στοχεύει σε ένα σημαντικό γονίδιο του καρκίνου (SRPK1) και μπορεί να εξοντώσει τα καρκινικά κύτταρα στους ασθενείς με οξεία μυελογενή λευχαιμία (Ο.Μ.Λ.), χωρίς να κάνει ζημιά στα υπόλοιπα μη λευχαιμικά κύτταρα.

Η απονομή των Τράπεζα Κύπρου Man of the Year Awards 2019 πραγματοποιήθηκε στην παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη.

Σε χαιρετισμό του, στην τελετή «Man of the Year Awards», ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε την περηφάνεια του, διότι όπως είπε, «το βραβείο θα δοθεί σε δύο άνδρες, τον Γιώργο Βασιλείου και τον Κωνσταντίνο Τζελέπη, οι οποίοι μέσα από τις έρευνες τους έχουν διαπιστώσει ότι κάποια στοιχεία του κοινού κολλυρίου που χρησιμοποιούμε για τα μάτια μπορεί να συμβάλει στη θεραπεία μιας αρρώστιας που σκοτώνει εκατομμύρια συνάνθρωπους μας, της λευχαιμίας».

«Και δεν έχουν επαναπαυθεί με το πρώτο εύρημα, αλλά συνεχίζουν τις εργασίες και θέλω να ευχηθώ από τα βάθη της ψυχής μου, όπως και όλοι μας, να έχουν τις καλύτερες δυνατές επιτυχίες», είπε.

Όπως είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης «χαρακτηρίστηκαν ως μια μοναδική περίπτωση από την παγκόσμια ιατρική εταιρεία και μέσα από τις δράσεις τους προσπαθούν να δώσουν νέα ελπίδα σε όσους των συνανθρώπων μας υποφέρουν από την ανίατη αρρώστια η οποία, δυστυχώς, εξαπλώνεται ως επιδημία.

Εξάλλου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε και στην Εύη Παπαδοπούλου, η οποία έφυγε από τη ζωή με αυτή την ασθένεια.

«Εύχομαι δύναμη και κουράγιο σε όσους υποφέρουν, ευτυχώς που υπάρχουν επιστήμονες όπως τον Δρ. Βασιλείου και Δρ. Τζελέπη, που αγωνίζονται και προσπαθούν να δώσουν ό,τι καλύτερο και ό,τι χρωστούμε στους συνανθρώπους μας», σημείωσε.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top