ΕΛΛΑΔΑ

Απίστευτο στην Θεσσαλονίκη: Κρατούσαν με τη βία 16 άτομα σε ημιυπόγειο «κελί» - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Απίστευτο στην Θεσσαλονίκη: Κρατούσαν με τη βία 16 άτομα σε ημιυπόγειο «κελί» - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Έναν εφιάλτη έζησαν 16 μετανάστες από το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές, οι οποίοι κρατούνταν παρά τη θέλησή τους από μέλη συμμορίας, σε αποθήκη στην περιοχή της Ιωνίας Θεσσαλονίκης.

Την απελευθέρωση τους πέτυχαν αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης.

Για την υπόθεση, σύμφωνα με το Protothema.gr συνελήφθησαν τρεις άνδρες, ένας Μολδαβός ηλικίας 23 ετών, Ένας Πακιστανός 33 ετών και ένας Ινδός 30 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της «Συμμορίας», «Αρπαγής» και «Παράνομης μεταφοράς – προώθησης αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας από την οποία προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο».

Ειδικότερα,το πρωί της Τετάρτης (3/4) εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αλλοδαπών και συνελήφθη με τη συνδρομή αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε. και της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, ένας εκ των μελών της συμμορίας, το οποίο νωρίτερα, αποβίβασε σε αποθήκη στην περιοχή της Ιωνίας δώδεκα παράτυπους μετανάστες.

Έπειτα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην εν λόγω αποθήκη, διαπιστώθηκε ότι οι προαναφερόμενοι αλλοδαποί κρατούνταν παρά τη θέλησή τους, μαζί με τέσσερις ακόμη παράτυπους μετανάστες, που βρέθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένο ημιυπόγειο χώρο η είσοδος του οποίου (καταπακτή), καλυπτόταν από ντουλάπα. Κατά την έρευνα εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν τα δύο έτερα μέλη της συμμορίας που είχαν αναλάβει το ρόλο του φύλακα και επιτηρούσαν τους αλλοδαπούς.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι παράτυποι μετανάστες αφού εισήλθαν σε διαφορετικές χρονικές στιγμές από σημείο της ελληνοτουρκικής μεθορίου, μεταφέρθηκαν στον παραπάνω χώρο όπου κρατούνταν με την απειλή βίας από τα μέλη της συμμορίας, που απαιτούσαν χρηματικά ποσά για την απελευθέρωσή τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top