ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης παρέλαβε επιταγή για τους πυρόπληκτους στο Μάτι

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης παρέλαβε επιταγή για τους πυρόπληκτους στο Μάτι

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέλαβε επιταγή ύψους €25.000 περίπου από αντιπροσωπεία του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού για τους πυρόπληκτους στο Μάτι και επανέλαβε ότι το σύνολο των χρημάτων που θα συγκεντρωθεί θα χρησιμοποιηθεί για την οικοδόμηση από την Κυπριακή Δημοκρατία νοσοκομείου στην περιοχή, σημειώνοντας ότι αναμένονται τα σχέδια από την ελληνική Κυβέρνηση για να προκηρυχθεί η διαδικασία προσφορών.

Αποδεχόμενος την επιταγή από τον Πρόεδρο του ΠΣΣΕ Ηλία Δημητρίου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τον ευχαρίστησε.

 «Αυτό το οποίο είχαμε αποφασίσει είναι να συγκεντρωθεί το όποιο ποσό από τους εράνους και είμαστε σε συνεννόηση με την Ελλάδα για να κτιστεί ένα νοσοκομείο αποκλειστικά από την Κυπριακή Δημοκρατία στην περιοχή των πυρόπληκτων στο Μάτι», είπε. Πρόσθεσε ότι «περιμένω από την Κυβέρνηση της Ελλάδας τα σχετικά σχέδια, να βγούμε σε προσφορές και να προχωρήσουμε».

Συνεπώς, σημείωσε, «η εισφορά σας είναι πάρα πολύ σημαντική στην όλη προσπάθεια».

Ήδη και με την προηγούμενη δική σας, συνέχισε, και με την εισφορά άλλων εθελοντικών οργανώσεων ή πρωτοβουλιών που ανελήφθησαν, «έχει μαζευτεί ένα αρκετά καλό ποσό, που πιστεύω ότι θα γίνει κατορθωτό -και αν χρειαστεί βεβαίως θα συνεισφέρει επιπλέον η Κυβέρνηση – έτσι ώστε να δείξουμε την αγάπη, την αλληλεγγύη προς τους πυρόπληκτους αλλά και προς την συγκεκριμένη περιοχή που στερείτο ενός κοινωφελούς έργου όπως είναι το νοσοκομείο».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε επίσης ότι η σημαντική συνεισφορά του εθελοντικού κινήματος δεν εξαντλείται με τη σημερινή εισφορά αλλά και σε μια σωρεία τομέων και δράσεων που συμπληρώνει το κυβερνητικό έργο.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΠΣΣΕ αναφέρθηκε στη σοφή -όπως τη χαρακτήρισε- απόφαση όλα τα χρήματα που συγκεντρώνονται να πηγαίνουν σε ένα ειδικό ταμείο. Γιατί, πρόσθεσε, «ακριβώς όταν ξεκίνησε αυτή η διαδικασία, μέσα στον ενθουσιασμό όλων μας, ανεξαιρέτως ο κάθε ένας από εμάς ξεκίνησε να κάνει εράνους και είχαμε δει ότι κάποια πράγματα δεν λειτούργησαν σωστά».

Υπενθύμισε επίσης προηγούμενη παρόμοια κίνηση της Κυπριακής Δημοκρατία όταν το 2007 έγιναν πυρκαγιές στο Νομό Ηλείας.

Ευχήθηκε ακόμη «κουράγιο και δύναμη για τον αγώνα που κάνετε από τη θέση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας» και αναφέρθηκε στη συνεργασία που έχει το εθελοντικό κίνημα με τον Επίτροπο Εθελοντισμού, ο οποίος ήταν παρών στη συνάντηση.

Στη συνάντηση παρών ήταν επίσης ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου και ο Διευθυντής του γραφείου του Προέδρου Πέτρος Δημητρίου.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το Ισραήλ πιθανόν θα προτείνει στη Χαμάς συμφωνία για την απελευθέρωση 20 ομήρων

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο



Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Η Κύπρος εισέρχεται και επίσημα πλέον στην προεκλογική εκστρατεία για τις διπλές εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top