ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύσκεψη στο Υπ. Μεταφορών αναμένουν οι μεταφορείς  - Παραμένουν έξω από το λιμάνι Λεμεσού

Σύσκεψη στο Υπ. Μεταφορών αναμένουν οι μεταφορείς  - Παραμένουν έξω από το λιμάνι Λεμεσού

Το αποτέλεσμα της σύσκεψης που έχει προγραμματιστεί για τις 14:00 της Παρασκευής 05/04 στο Υπουργείο Μεταφορών, με τη συμμετοχή των διαχειριστών του λιμανιού της Λεμεσού (Eurogate - DP World Limassol) και της ΠΟΒΕΚ, αναμένουν οι μεταφορείς Α` τρέιλερ, που διαμαρτύρονται για την καθυστέρηση στην εξυπηρέτηση τους.

Το θέμα προέκυψε μετά από αυθόρμητη στάση εργασίας των εργαζομένων στην Eurogate, με αποτέλεσμα οι μεταφορείς Α`, που την Πέμπτη 04/04  πραγματοποίησαν 24ωρη απεργία για τις χρονοβόρες διαδικασίες εξυπηρέτησης τους, να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν.

Αν και οι εργαζόμενοι στην Eurogate άρχισαν ξανά δουλειά μετά από διαβούλευση με τη διεύθυνση της εταιρείας, οι μεταφορείς Α` τρέιλερ εξέφρασαν την αγανάκτησή τους από την επιπρόσθετη καθυστέρηση, ακινητοποιώντας τα αρθρωτά τους έξω από το λιμάνι και κατά μήκος του κάθετου δρόμου.

Οι διαμαρτυρόμενοι ζητούν από την εταιρεία όπως γίνει υπερωριακή απασχόληση του προσωπικού της και συνεχής εργασία κατά το τριήμερο και όπως διατεθεί περισσότερος μηχανικός εξοπλισμός, ώστε να υπάρξει μείωση στο χρόνο αναμονής τους για εξυπηρέτηση τους.

Όπως ενημερώθηκαν το μεσημέρι από τον Κεντρικό Οργανωτικό της ΠΟΒΕΚ Κυριάκο Μουστάκα, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Μεταφορών έχει συγκαταλέγει σύσκεψη στις 14:00, με όλους τους εμπλεκόμενους.

Μέχρι την ανακοίνωση του αποτελέσματος της σύσκεψης, οι μεταφορείς Α` και τα αρθρωτά τους θα παραμείνουν έξω από το λιμάνι Λεμεσού.

Εν τω μεταξύ, στο λιμάνι Λεμεσού παρέμεναν από την Πέμπτη 04/04 1,502 εμπορευματοκιβώτια για παράδοση στην ενδοχώρα, ενώ εκατοντάδες άλλα βρίσκονται σε αναμονή για να φορτωθούν σε εμπορικά πλοία.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top