ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Γέμισαν δηλητηριώδες σαρκοφάγα λεοντόψαρα οι θάλασσες- Πρόβλημα για τους ψαράδες

ΚΥΠΡΟΣ: Γέμισαν δηλητηριώδες σαρκοφάγα λεοντόψαρα οι θάλασσες- Πρόβλημα για τους ψαράδες

Πονοκέφαλο προκαλεί στους ψαράδες, η αύξηση του λεοντόψαρου τα τελευταία χρόνια στις κυπριακές θάλασσες, αφού εκτός από την αλλοίωση που μπορεί να επιφέρει στους τοπικούς πληθυσμούς ψαριών, είναι και δηλητηριώδες.

Σε δηλώσεις του, που μεταδόθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Sigma την Παρασκευή (, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ψαράδων κατηγορίας Γ, Γιώργος Φυλακτού, εξήγησε ότι το λεοντόψαρο, είναι ένα χωροκατατηκτικό είδος και όπου εμφανίζεται εξαφανίζονται τα άλλα είδη ψαριών.

“Το λεοντόψαρο επηρεάζει ιδιαίτερα τους ψαράδες” πρόσθεσε ο κ. Φυλακτού και συνέχισε λέγοντας ότι παρατηρείται αυξητική τάση στον πληθυσμό του τα τελευταία χρόνια,

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το συγκεκριμένο είδος ψαριού, είναι σαρκοφάγο και άκρος επιθετικό ψάρι, που μπορεί δυνητικά να ανατρέψει την ισορροπία των οικοσυστημάτων, ενώ τα δηλητηριώδη αγκάθια του μπορούν να προκαλέσουν ακόμη και θάνατο.

Το Τμήμα Αλιείας, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, παρακολουθεί στενά την κατάσταση.

Επιμέλεια Χρίστος Ζήνωνος

*Φωτογραφία αρχείου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top