ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ: Άρση της ασυλίας Λοβέρδου ζητεί η Εισαγγελία Διαφθοράς για την υπόθεση Novartis

ΕΛΛΑΔΑ: Άρση της ασυλίας Λοβέρδου ζητεί η Εισαγγελία Διαφθοράς για την υπόθεση Novartis

Στη Βουλή των Ελλήνων αναμένεται να διαβιβαστεί, εντός των επόμενων ωρών, σκέλος της δικογραφίας για την υπόθεση Novartis, που αφορά τον βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής και πρώην Υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο.


Συγκεκριμένα, η επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, μέσω του Αρείου Πάγου, διαβιβάζει τα σχετικά έγγραφα στη Βουλή των Ελλήνων, ζητώντας την άρση της ασυλίας του κ. Λοβέρδου λόγω «ενδείξεων δωροδοκίας» που προέκυψαν κατά την δικαστική έρευνα της υπόθεσης Novartis.

Σε περίπτωση που το κοινοβουλευτικό σώμα αποφανθεί θετικά περί της άρσης της ασυλίας του κ. Λοβέρδου, ο ίδιος θα κληθεί με την ιδιότητα του υπόπτου στην υπόθεση, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, από την δικαστική έρευνα προκύπτουν εις βάρος του αποχρώσες ενδείξεις για το αδίκημα της δωροδοκίας σε βαθμό κακουργήματος.

Η εισαγγελική έρευνα συνεχίζεται για ακόμη πέντε πολιτικά πρόσωπα, και συγκεκριμένα για τον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και για τους πρώην Υπουργούς Γιάννη Στουρνάρα, Δημήτρη Αβραμόπουλο, Άδωνι Γεωργιάδη και Μάριο Σαλμά.

Όσον αφορά τους επίσης ερευνώμενους πρώην Υπουργούς Γιώργο Κουτρουμάνη, Ευάγγελο Βενιζέλο και Ανδρέα Λυκουρέντζο, καθώς και τον πρώην υπηρεσιακό Πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο, η υπόθεσή τους τίθεται στο αρχείο, καθώς δεν έχουν προκύψει επιβαρυντικά στοιχεία εις βάρος τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός των ημερών θα αποσταλούν επίσης εισαγγελικές κλήσεις σε περισσότερα από 20 μη πολιτικά πρόσωπα, μέλη επιτροπών και στελέχη διαφημιστικής εταιρίας, τα οποία αναμένεται να εξεταστούν ως ύποπτοι για δωροδοκία και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος κατά περίσταση, στην υπόθεση Novartis.

Αντιδρώντας στις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση, ο κ. Λοβέρδος, σε δηλώσεις του, έκανε λόγο για «ελεεινή και δυσώδη πλεκτάνη», καθώς και για «πολιτική αλητεία μιας συμμορίας κακοποιών». «Ακόμη κι αν χρειαστεί να γυρίσω τη γη ανάποδα, θα το κάνω, προκειμένου οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν από το εδώλιο του κατηγορουμένου», σημείωσε ο κ. Λοβέρδος, προσθέτοντας ότι έχει ήδη καταθέσει «από τις 26 Φεβρουαρίου 2018 μηνύσεις κατά των κουκουλοφόρων ψευδομαρτύρων».

«Τώρα δηλώνω ότι θα προχωρήσω σε υποβολή μηνύσεων για τα αδικήματα που τελέστηκαν και τελούνται σε βάρος μου, συμπεριλαμβανομένου και του κακουργήματος της κατάχρησης εξουσίας, εναντίον όλων ανεξαιρέτως των εμπλεκομένων προσώπων», ανέφερε ο κ. Λοβέρδος, υποστηρίζοντας ότι είναι «ο πιο στοχοποιημένος πολιτικός μετά το 1989». «Η στήριξη, όμως, του κόσμου μετατρέπει τις κατηγορίες των άθλιων κακοποιών σε τίτλο τιμής για μένα», κατέληξε ο ίδιος.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top