ΠΑΡΑ-THEMA

ΠΑΡΑ-THEMA: Μετά τις χαρές για τις βροχές να μην κάψουμε την Κύπρο

ΠΑΡΑ-THEMA: Μετά τις χαρές για τις βροχές να μην κάψουμε την Κύπρο

Να μην αφήσουμε την ευλογία να μετατραπεί σε κατάρα και μετά να ψάχνουμε για ακόμη μια φορά ποιος φταίει γιατί ίσως να είναι αργά.

Το όμορφο αυτό θέαμα, προφανώς οφείλεται στα χόρτα και θάμνους που αυξήθηκαν, σε σχέση με άλλες χρονιές λόγω της φετινής πολυομβρίας, αφού είναι κάπως δύσκολο να βλάστισαν τόσα πολλά δέντρα.

Όπως όλοι οι ιθαγενείς αυτού του νησιού γνωρίζουν, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες δεν υπάρχει βροχόπτωση, κάτι που σημαίνει ότι όλα αυτά τα χόρτα θα μαραθούν και θα μετατραπούν σε εύφλεκτη ύλη.

Μιλώντας πρόσφατα ο υποφαινόμενος με ένα εθελοντή που έλαβε μέρος στη κατάσβεση πυρκαγιών το 2016 στη Σολέα, για τους κινδύνους εκδήλωσης πυρκαγιών το φετινό καλοκαίρι, εξέφρασε την ανησυχία του.

“Μια φωθκιά εν να είναι”, ανέφερε χαρακτηριστικά , δείχνοντας έτσι την ανησυχία του, βλέποντας όλη αυτή την πυκνή βλάστηση που σε μερικούς μήνες θα δημιουργήσει ένα κατάξερο σκηνικό.

Οφείλουν οι αρμόδιοι, Τμήμα Δασών, Υπουργείο Γεωργίας, Πυροσβεστική, Δημοτικές και Κοινοτικές Αρχές και όποιοι άλλοι φορείς και τμήματα εμπλέκονται, να κάτσουν από τώρα και να καταρτίσουν ένα σχέδιο.

Υ.Γ. Εάν έγινε κάποια τέτοια συνάντηση αρμοδίων τμημάτων ο υποφαινόμενος δεν το γνωρίζει, αλλά θα αποτελούσε ευτυχές και αισιόδοξο γεγονός.

Χρίστος Ζήνωνος

*Φωτογραφία αρχείου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top