ΚΥΠΡΟΣ: Νομοσχέδιο καταργεί την γραφειοκρατία – Ιδιώτες μελετητές θα μπορούν να αδειοδοτούν έργα

ΚΥΠΡΟΣ: Νομοσχέδιο καταργεί την γραφειοκρατία – Ιδιώτες μελετητές θα μπορούν να αδειοδοτούν έργα

Μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νέο πλαίσιο αδειοδότησης της ανάπτυξης, όπως ανέφερε ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Πετρίδης μιλώντας ύστερα από συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργο Λιλλήκα.

Όπως είπε το νέο πλαίσιο αδειοδότησης της ανάπτυξης θα είναι κάτι πολύ ριζοσπαστικό για τα κυπριακά δεδομένα. Πρόσθεσε ότι η σχετική μελέτη από αυστριακούς μελετητές έχει ολοκληρωθεί και αυτή τη στιγμή το Υπουργείο βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με το ΕΤΕΚ, ώστε να γίνει μια σημαντική απλοποίηση των διαδικασιών και οι ιδιώτες μελετητές να έχουν τη δική τους ευθύνη όσον αφορά την αδειοδότηση των έργων.

Είπε επίσης ότι έχει ολοκληρωθεί το νομοσχέδιο για το μητρώο των μελετητών το οποίο βρίσκεται στη Νομική Υπηρεσία.

Διαβάστε περισσότερα στο BusinessNews

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κ. Λετυμπιώτης: «Δεν υπάρχει πρόβλημα» για GSI - Το χρονοδιάγραμμα και η βιωσιμότητα – Αισιοδοξία για ΑΤΑ

Κ. Λετυμπιώτης: «Δεν υπάρχει πρόβλημα» για GSI - Το χρονοδιάγραμμα και η βιωσιμότητα – Αισιοδοξία για ΑΤΑ

Τις εξελίξεις γύρω από το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου – Ελλάδας, τις σχέσεις Λευκωσίας – Αθήνας, αλλά και το ζήτημα της Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής (ΑΤΑ) σχολίασε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, φιλοξενούμενος στη μεσημβρινή ενημερωτική εκπομπή του ΡΙΚ.

BEST OF TOTHEMAONLINE