ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Β.Παπαδόπουλος: Ενώπιον της Βουλής η μόνη συμφωνία Eurogroup για το κούρεμα καταθέσεων

Β.Παπαδόπουλος: Ενώπιον της Βουλής η μόνη συμφωνία Eurogroup για το κούρεμα καταθέσεων

Η Κυβέρνηση, ως όφειλε, οδήγησε ενώπιον της Βουλής των Αντιπροσώπων τη μόνη συμφωνία που επιτεύχθηκε στις 16 Μαρτίου 2013 με το Eurogroup, δήλωσε σήμερα ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

Σε γραπτή δήλωσή του σε σχέση με τους "αναληθείς ισχυρισμούς ότι τάχα η Κυβέρνηση τη 19η Μαρτίου 2013 οδήγησε ενώπιον της Βουλής απόφαση του Eurogroup και που δήθεν ανακλήθηκε από το ίδιο το Eurogroup την επομένη", ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρει ότι “ουδέποτε, ούτε και κατά τη τηλεδιάσκεψη του Eurogroup στις 18 Μαρτίου 2013, άλλαξε η απόφαση για οριζόντιο εφάπαξ τέλος επί των καταθέσεων σε όλες τις τράπεζες ως μέτρο διάσωσης της Λαϊκής Τράπεζας και της Τράπεζας Κύπρου”.

Ως εκ τούτου, είπε, “η Κυβέρνηση, ως όφειλε, οδήγησε ενώπιον της Βουλής των Αντιπροσώπων τη μόνη συμφωνία που επιτεύχθηκε στις 16 Μαρτίου 2013 με το Eurogroup”.

Η Κυβέρνηση, είπε, “εκφράζει την έκπληξη της για τα όσα δηλώνονται, αφού τα πάντα είναι γνωστά, έγιναν με διαφάνεια και καταγράφονται αναλυτικά και στα πρακτικά των συνεδριάσεων της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής τη 19η Μαρτίου 2013, ενώ ξεκάθαρες ήταν και οι δηλώσεις που ακολούθησαν την ημέρα εκείνη της συνεδρίας της Επιτροπής Οικονομικών από τον τότε Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας κ. Πανίκο Δημητριάδη και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών”.

Πολύ δε περισσότερο, συνέχισε, “την Κυβέρνηση εκπλήσσουν οι ισχυρισμοί κάποιων, μετά και τη δημοσίευση εγγράφων που καταδεικνύουν πως η επιλογή του κουρέματος ήταν αντικείμενο διαβουλεύσεων από τον Ιούνιο του 2012, ενώ οι όποιες αποφάσεις μας επεβλήθησαν το 2013 καταδεικνύεται ότι ήταν προειλημμένες αποφάσεις, χωρίς να αφήνεται καμιά επιλογή στη νέα Κυβέρνηση για διαπραγμάτευση λόγω και της κατάστασης που παρέλαβε”.

Συνεπώς, σημειωσε, “οι μετά από δύο χρόνια προβαλλόμενοι ισχυρισμοί για να δικαιολογήσουν τη στάση που τήρησαν κάποια κοινοβουλευτικά κόμματα στην πρώτη απόφαση του Eurogroup, δεν αποτελούν εκ των υστέρων άλλοθι για τις αποφάσεις που τότε λήφθηκαν από τη Βουλή των Αντιπροσώπων”.

Επανέλαβε ότι η Κυβέρνηση “δεν επιδιώκει τη σύγκρουση με καμιά πολιτική δύναμη, πλην, όμως, η αποκατάσταση της μόνης αλήθειας αποτελεί οφειλόμενο καθήκον προς την κοινωνία των πολιτών”.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top